Alpinist experimentat, rănit pe un traseu foarte dificil din Masivul Bucegi

Un alpinist experimentat a căzut, miercuri, în timpul unei ascensiuni pe un traseu foarte dificil din Masivul Bucegi şi s-a rănit, solicitând ajutor, la ora transmiterii acestei ştiri salvamontiştii din Buşteni începând operaţiunea de recuperare.

354 afișări
Imaginea articolului Alpinist experimentat, rănit pe un traseu foarte dificil din Masivul Bucegi

Alpinist experimentat, rănit pe un traseu foarte dificil din Masivul Bucegi (Imagine: Stelian Grajdan/Mediafax Foto)

Salvamontiştii din Buşteni intervin, miercuri după-amiază, pentru recuperarea unui alpinist care a căzut în zona Valea Gălbenelelor din Masivul Bucegi, bărbatul având multiple răni în zona toracelui şi a picioarelor, a declarat şeful Salvamont Buşteni, Gheorghe Haiduc.

Acesta a precizat că bărbatul rănit este unul dintre cei mai experimentaţi alpinişti din România şi că accidentul a avut loc pe un traseu de alpinism extrem de dificil. Nu se cunosc condiţiile în care s-a produs accidentul.

La ora transmiterii acestei ştiri, salvatorii montani începuseră operaţiunea de recuperare a alpinistului.

Gheroghe Haiduc a spus că acţiunea va fi una extrem de dificilă, având în vedere zona abruptă în care se află bărbatul rănit.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici