Altă gafă la recensământ: Mai multe blocuri din Alba Iulia, uitate să fie trecute pe listele recenzorilor

Mai multe blocuri sau scări de bloc din Alba Iulia, printre care un imobil situat chiar lângă Primăria municipiului, au fost uitate să fie trecute pe listele pentru recensământ, fiind vorba în total de aproape 200 de locuinţe, care au fost recenzate, luni, după ce locatarii au sesizat autorităţile.

265 afișări
Imaginea articolului Altă gafă la recensământ: Mai multe blocuri din Alba Iulia, uitate să fie trecute pe listele recenzorilor

Altă gafă la recensământ: Mai multe blocuri din Alba Iulia, uitate să fie trecute pe listele recenzorilor (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Directorul Direcţiei Regionale de Statistică Alba, Ioan Crişan, a declarat luni că în Alba Iulia au fost omise să fie trecute pe listele pentru recensământul populaţiei şi al locuinţelor mai multe blocuri sau scări de bloc, precizând că este vorba de aproximativ 150-200 de locuinţe.

Crişan a spus că autorităţile din Alba Iulia au descoperit eroarea după ce locatarii acestor blocuri au sesizat faptul că nu au primit vizita recenzorului şi au introdus şi aceste imobile în procesul de recenzare.

Potrivit sursei citate, locuinţele din aceste blocuri au fost recenzate luni, pentru această procedură fiind mobilizaţi recenzori suplimentari sau recenzori care şi-au terminat activitatea mai repede.

"Am luat măsuri împreună cu reprezentanţii Primăriei şi problema a fost rezolvată, iar recenzorii au înregistrat datele şi din aceste locuinţe", a afirmat Crişan.

Printre imobilele din Alba Iulia care au fost uitate să fie trecute pe listele pentru recensământul populaţiei şi al locuinţelor se află şi un bloc compus din mai multe scări şi care este situat chiar în zona centrală a municipiului, la doar zeci de metri de sediul Primăriei Alba Iulia.

În Alba au fost înregistrate, în perioada 20-30 octombrie, datele statistice din 137.416 locuinţe din cele 145.544 estimate a fi recenzate, reprezentând 94,42 la sută.

Recensământul populaţiei şi locuinţelor a început în 20 octombrie şi se va desfăşura până în 31 octombrie, iar primele date vor fi făcute publice cel târziu la sfârşitul lunii ianuarie 2012.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici