Alte indicatoare rutiere în maghiară au fost vandalizate. Vinovatul a fost prins - FOTO

Un bărbat din Bacău a fost prins de poliţiştii harghiteni după ce a vopsit cu negru mai multe indicatoare rutiere din judeţul Harghita. Poliţiştii au găsit în maşina acestuia un spray cu vopsea. Băcăuanul riscă până la 2 ani închisoare.

3433 afișări
Imaginea articolului Alte indicatoare rutiere în maghiară au fost vandalizate. Vinovatul a fost prins - FOTO

Alte indicatoare rutiere în maghiară au fost vandalizate. Poliţiştii fac cercetări - FOTO

Poliţiştii harghiteni anunţă că au identificat un bărbat de 30 de ani din judeţul Bacău, bănuit că a vopsit cu negru mai multe porţiuni ale unor indicatoare rutiere aflate la intrarea în 4 localităţi din judeţul Harghita, una urbană şi două rurale din zona Bazinului Odorheiu Secuiesc, precum şi una de la intrare în oraşul reşedinţă, Miercurea Ciuc.

Poliţiştii au identificat şi maşina folosită de bărbat, în interiorul căreia a fost descoperit un spray cu vopsea de culoare neagră.

 

Băcăuanul a recunoscut că a vopsit mai multe indicatoare rutiere din judeţul Harghita, dar şi din judeţul Mureş, fapte pentru care riscă o pedeapsă de până la 2 ani închisoare.

Ştirea iniţială

Mai multe indicatoare rutiere din judeţul Harghita, în limba maghiară, au fost vopsite cu negru. Poliţia anunţă că desfăşoară cercetări. 

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Harghita s-a sesizat din oficiu, duminică, după ce în cursul nopţii precedente persoane necunoscute au acoperit cu vopsea de culoare neagră porţiuni din indicatoarele rutiere de orientare, amplasate la intrarea în 4 localităţi din judeţul Harghita, una urbană şi două rurale din zona Bazinului Odorheiu Secuiesc, precum şi una de la intrare în municipiul reşedinţă, Miercurea Ciuc.

Poliţiştii harghiteni fac cercetări pentru identificarea autorilor şi tragerea acestora la răspundere penală, pentru distrugere.

La rândul său, senatorul UDMR din Harghita Antal Lóránt a scris pe Facebook: „Se pare ca turiştilor <bine intenţionaţi> care vin să viziteze regiunea noastră, nu prea le place faptul că noi în Scaunul Odorhei, în Secuime folosim limba noastră maternă! ‼️Este ruşinos că începem aşa 2020! Cer oficial identificarea şi pedepsirea cât mai rapidă a vinovaţilor!”.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici