Alte pastile şi fiole dopante, în valoare de un milion de euro, au fost găsite în Constanţa

Poliţiştii constănţeni au găsit, duminică, în casa unui bărbat din Valu lui Traian 419.000 de comprimate şi 160.346 de fiole ce conţin substanţe dopante cu grad mare de risc, în valoare de un milion de euro, după ce, anterior, au capturat comprimate şi fiole în valoare de trei milioane de euro.

176 afișări
Imaginea articolului Alte pastile şi fiole dopante, în valoare de un milion de euro, au fost găsite în Constanţa

Alte pastile şi fiole dopante, în valoare de un milion de euro, au fost găsite în Constanţa

„În urma celor 36 de percheziţii efectuare, la data de 10 februarie a.c., de către poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economico - Financiare din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Constanţa, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa, au fost continuate cercetările în cadrul dosarului penal. Astfel, ieri, 11 februarie, poliţiştii au efectuat o altă percheziţie domiciliară, în comuna Valu lui Traian, la locuinţa unei persoane cercetate în cadrul dosarului penal. În urma percheziţiei, au fost descoperite şi ridicate, în vederea indisponibilizării, 95 de baxuri, ce conţineau 419.000 de comprimate şi 160.346 de fiole susceptibile a conţine substanţe dopante cu grad mare de risc. Valoarea totală a acestora este de aproximativ 1.000.000 de euro”, transmite IPJ Constanţa.

Bărbatul de 34 de ani a fost reţinut pentru 24 de ore şi luni va fi prezentat procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa, cu propunerea dispunerii unei măsuri legală.

Facem menţiunea că valoarea totală a produselor susceptibile a conţine substanţe dopante cu grad mare de risc, descoperite în urma celor 37 de percheziţii domiciliare efectuate în cauză, este de aproximativ patru milioane de euro.

„Reamintim că, în urma a 36 de percheziţii efectuate la data de 10 februarie a.c., de poliţiştii din Constanţa, au fost descoperite şi ridicate, în vederea indisponibilizării, 220 de baxuri, în care se aflau 5.245.960 de comprimate şi 51.557 de fiole, ce conţin substanţe dopante, în valoare de aproximativ 3.000.000 de euro”, potrivit comunicatului de presă.

În urma analizei de laborator s-a stabilit că acestea conţin substanţe ce se regăsesc în lista anexa nr. 1a Legii nr. 104/2008, privind prevenirea şi combaterea producerii şi traficului ilicit de substanţe dopante. De asemenea, tot în urma analizei de laborator, s-a stabilit că 70% dintre produsele ridicate sunt substanţe dopante de mare risc.

Totodată, au fost descoperite aproximativ 470 de pachete de ţigarete netimbrate, precum şi 28.000 de lei, 14.700 de euro, 1.500 de lire turceşti, 640 de dolari şi 120 de lire englezeşti.

Percheziţiile au avut loc în municipiul Constanţa şi oraşul Năvodari, la locuinţele a 11 persoane cercetate de comiterea faptelor.

În perioada 2023-2024, acestea ar fi deţinut şi comercializat ţigări netimbrate şi produse ce ar putea conţine substanţe dopante.

La sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Constanţa au fost conduse 11 persoane, în vederea audierii. Două dintre acestea, respectiv un bărbat, de 31 de ani, şi o femeie, de 29 de ani, au fost reţinute, pentru 24 de ore, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de fabricarea, producerea, experimentarea, preparea, procesarea, tranformarea, oferirea, distribuirea, vânzarea, punerea în vânzare, administrarea, livrarea cu orice titlu, trimiterea ori alte operaţiuni privind circulaţia substanţelor dopante cu grad de mare risc şi a produselor care conţin substanţe dopante cu grad de mare risc, fără drept. Cele două persoane au fost conduse şi încarcerate în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Constanţa, ulterior bărbatul fiind arestat preventiv, pentru 30 de zile, iar faţă de femeie a fost luată măsura controlului judiciar.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici