Alte şapte BOMBE de aviaţie din timpul războiului, găsite la aeroportul din Iaşi

Alte şapte bombe de aviaţie din timpul celui de-al doilea război mondial au fost descoperite, joi, pe şantierul de la aeroportul din Iaşi, numărul total al proiectilelor descoperite în această săptămână în zona în care au loc lucrări la noua pistă a aeroportului ajungând la 15.

100 afișări
Imaginea articolului Alte şapte BOMBE de aviaţie din timpul războiului, găsite la aeroportul din Iaşi

Alte şapte BOMBE de aviaţie din timpul războiului, găsite la aeroportul din Iaşi (Imagine: Liviu Chirică/Mediafax Foto)

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Iaşi, Silvia Bolohan, şapte bombe de aviaţie, de mari dimensiuni, au fost găsite, joi, de echipele de pirotehnişti, după ce în zilele precedente au mai fost descoperite opt astfel de proiectile, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Reprezentanţii ISU aflaţi pe şantierul de la aeroport au mai desoperit şapte bombe de mari dimensiuni, toate active. Se continuă lucrările de asanare", a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Iaşi Silvia Bolohan.

Proiectilele au fost încărcate în camioane şi transportate în depozitele ISU, urmând a fi detonate într-un poligon, în zilele următoare.

Zona respectivă a fost izolată de către jandarmi, iar lucrările pentru executarea noii piste a aeroportului au fost sistate.

Marţi, muncitorii care lucrează pe şantierul aeroportului Iaşi au descoperit două bombe provenind din cel de-al doilea război mondial, ei sunând la 112, la faţa locului sosind echipele de pirotehnişti.

Miercuri, pirotehniştii care făceau verificări în zonă au descoperit încă şase proiectile.

Reprezentanţii ISU Iaşi nu exclud ca în zilele următoare să descopere în aceeaşi locaţie şi alte proiectile provenind din cel de-al doilea război mondial.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici