Alte şase transporturi de flori din Olanda, blocate în vămile arădene Nădlac şi Vărşand

Alte şase transporturi de flori sau bulbi de lalele provenind din Olanda au fost blocate, în ultimele 24 de ore, în vămile arădene, pentru prelevare de probe având în vedere suspiciunile cu privire la transferul unei bacterii în România, rezultatele analizelor fiind în aşteptare.

607 afișări
Imaginea articolului Alte şase transporturi de flori din Olanda, blocate în vămile arădene Nădlac şi Vărşand

Alte şase transporturi de flori din Olanda, blocate în vămile arădene Nădlac şi Vărşand (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Şeful Gărzii Financiare Arad, comisarul Sorin Cirţi, a declarat luni că în ultimele 24 de ore au fost oprite şi blocate în vămile Nădlac şi Vărşand şase automarfare care transportau plante din Olanda pentru piaţa din România.

Potrivit sursei citate, comisarii nu au descoperit nereguli în documentele de transport, dar au blocat ieşirea din vămi a automarfarelor pentru prelevarea de probe.

"Este vorba de flori şi bulbi de lalele din care am prelevat probe pentru a vedea dacă sunt contaminaţi cu vreo bacterie periculoasă. Aşteptăm rezultatele testelor de laborator înainte să permitem acestor automarfare să-şi continue drumul pe teritoriul ţării. Dacă vor fi depistate plante cu probleme, transporturile respective vor părăsi România", a spus Cirţi.

Patru automarfare staţionează în terminalul din Nădlac, iar două în perimetrul Vămii Vărşand, până când autorităţile vor permite plecarea lor.

Un prim transport de bulbi de lalele din Olanda a fost oprit la Nădlac sâmbătă, marfa fiind ulterior indisponibilizată în vederea confiscăriii din cauza lipsei documentelor. Automarfarul a fost mutat într-un depozit al autorităţilor, iar nici în acest caz rezultatele testelor de laborator nu au fost comunicate deocamdată.

Toate transporturile de seminţe şi flori din Olanda sunt verificate în toate vămile din ţară, în contextul în care există suspiciunea că acestea ar fi purtătoare ale unor bacterii, iar din ele au fost prelevate probe pentru analiză, până la primirea rezultatelor transporturile fiind blocate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici