Altercaţie izbucnită la demolarea unui imobil din Sectorul 2 (Video)

Un poliţist comunitar a fost rănit, marţi, în timpul unei altercaţii care a avut loc între forţe de ordine şi câteva zeci de persoane de pe o stradă din Sectorul 2 al Capitalei, unde reprezentanţi ai Primăriei au mers pentru demolarea unei construcţii ilegale.

17 afișări
Imaginea articolului Altercaţie izbucnită la demolarea unui imobil din Sectorul 2 (Video)

Altercaţie izbucnită la demolarea unui imobil din Sectorul 2

Dumitru Soare, directorul Poliţiei Comunitare a Sectorului 2, a declarat că era de aşteptat ca aceia care urmau să fie evacuaţi să aibă reacţii violente, deoarece au mai avut loc alte şapte acţiuni similare, soldate cu violenţă.

Poliţistul a primit primul ajutor de la medicii ambulanţei aflate la faţa locului, acesta urmând să continue investigaţiile la Institutul de Medicină Legală.

Autorităţile locale ale Sectorului 2 au demolat, marţi, două construcţii, fiecare cu câte trei patru camere, după ce, în prealabil, proprietarii fuseseră înştiinţaţi de mai multe ori, că construcţiile sunt ilegale. Terenul aparţine domeniului privat al municipiului Bucureşti şi a fost dat în administrarea Consiliului Local al Sectorului 2 pentru a fi dat la schimb proprietarilor care deţin terenuri pe traseul unde urmează să fie dezvoltată investiţia "Străpungere Doamna Ghica Pantelimon".

În timpul demolării, un grup de zece persoane au intervenit revoltate faţă de acţiunea autorităţilor publice de sector, ei aruncând cu pietre.

Poliţia a amendat trei persoane, iar alta a fost dusă la secţia de Poliţie.

Casetele cu înregistrarea incidentului vor fi analizate, urmând ca poliţia să fie sesizat pentru derularea cercetărilor în acest caz.

Autoritatea locală de sector a precizat că persoanele pentru care, luni, s-a desfăşurat o anchetă socială au părăsit locuinţa în cursul dimineţii, aceştia plecând după ce au luat o parte din dotările casei. Incidentul a avut loc la cea de-a doua construcţie vizată pentru demolare, unde locatarii doresc să-şi recupereze o parte din materialele folosite la ridicarea casei.

Video Stirileprotv.ro

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici