Ambasada României în Israel a primit în total 79 de cereri de evacuare din Gaza

Un număr de 79 de cetăţeni, dintre care 68 care au cetăţenie română şi 11 sunt cetăţeni palestinieni, au cerut până în prezent ajutorul autorităţilor române din Tel-Aviv pentru a fi evacuaţi din Fâşia Gaza.

145 afișări
Imaginea articolului Ambasada României în Israel a primit în total 79 de cereri de evacuare din Gaza

Ambasada României în Israel a primit în total 79 de cereri de evacuare din Gaza (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Dintre persoanele care au cetăţenie română, 63 au primit acordul autorităţilor israeliene pentru a ieşi din Gaza, dar nu au reuşit din cauza situaţiei precare de securitate. În schimb, niciunul dintre cetăţenii palestinieni nu a obţinut aprobare, conform unor surse diplomatice de la Tel-Aviv.

Contactarea românilor din Gaza, proces desfăşurat constant de ambasada de la Tel-Aviv în ultimele zile, este tot mai dificilă, legătura telefonică fiind greu de stabilit.

MAE a precizat, luni, printr-un comunicat de presă, faptul că 63 de cetăţeni români şi cu dublă cetăţenie (română şi palestiniană) au primit aprobarea autorităţilor israeliene pentru a fi evacuaţi din Fâşia Gaza, prin punctul de frontieră Erez.

MAE a confirmat, luni, printr-un comunicat de presă, faptul că 55 de cetăţeni români au primit aprobarea autorităţilor israeliene pentru revenirea din Fâşia Gaza, dar precizează că acestora li se adaugă alte nouă persoane, astfel că numărul aprobărilor este de 63.

Citeşte şi:

Primul autocar cu cetăţeni străini s-a întors în Gaza City, din cauza tirurilor cu rachete

Un număr de 63 de cetăţeni români pot părăsi Fâşia Gaza

O familie de români, în autocarul întors din drum, în Fâşia Gaza

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici