Ambasada SUA din Budapesta: americanii sunt îngrijoraţi de relaţia Ungariei cu Rusia

Statele Unite ale Americii se declară „îngrijorate” de relaţia Ungariei cu Rusia şi consideră că decizia prim-ministrului Viktor Orban de a se întâlni cu preşedintele rus Vladimir Putin este „îngrijorătoare”, a anunţat, vineri, ambasada americană din Budapesta.

767 afișări
Imaginea articolului Ambasada SUA din Budapesta: americanii sunt îngrijoraţi de relaţia Ungariei cu Rusia

Mediafax Foto

Orban a avut marţi o întâlnire cu Putin în timpul Forumului Belt&Road de la Beijing. El este singurul lider al unei ţări din Uniunea Europeană care a participat la forum sau s-a întâlnit cu Putin de când Rusia a invadat Ucraina în februarie 2022.

„Statele Unite sunt preocupate de relaţia Ungariei cu Rusia”, a spus ambasadorul american în Ungaria, David Pressman, potrivit Reuters.

Orban i-a spus lui Putin în timpul întâlnirii de la Beijing că Ungaria nu a vrut niciodată să impună restricţii Rusiei şi că încearcă să salveze contactele bilaterale. De asemenea, în trecut, Ungaria s-a opus unor iniţiative ale UE de a sprijini Ucraina.

În urma întâlnirii de la Beijing, ambasadorii ţărilor NATO şi ai Suediei care au sediul la Budapesta s-au reunit pentru a discuta preocupările lor cu privire la apropierea tot mai mare a Ungariei de Moscova, a informat Radio Europa Liberă.

Relaţiile dintre Budapesta şi Washington s-au înrăutăţit în ultimul an din cauza amânării deciziei Ungariei asupra ratificării aderării Suediei la NATO.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici