Ambasada SUA va fi închisă, joi, de Ziua Recunoştinţei

Ambasada Statelor Unite în România va fi închisă joi, pentru sărbătorirea Zilei Recunoştinţei.

103 afișări
Imaginea articolului Ambasada SUA va fi închisă, joi, de Ziua Recunoştinţei

Ambasada SUA va fi închisă, joi, de Ziua Recunoştinţei (Imagine: Răzvan Chiriţă / Mediafax Foto)

Ambasada îşi va relua activitatea vineri, anunţă misiunea diplomatică.

Ziua Recunoştinţei a fost sărbătorită pentru prima dată în anul 1621, ca semn de recunoştinţă faţă de recolta miraculoasă obţinută în condiţii climaterice dure. În decembrie 1941, Congresul SUA a adoptat o rezoluţie prin care a 4-a zi de joi din noiembrie devine oficial sărbătoare naţională a SUA.

Ziua Recunoştinţei este o importantă sărbătoare care se marchează în familie în general printr-o masă copioasă. Sărbătoarea de Ziua Recunoştinţei este o ocazie pentru reunirea prietenilor şi a familiei, dar şi un moment în care cetăţenii americani aleg să-şi exprime mulţumirea pentru libertăţile de care se bucură, pentru hrană, căminul lor şi celelalte lucruri bune.

Mulţi americani îşi fac timp în această perioadă pentru a participa la acţiuni caritabile de strângere de fonduri sau pentru a pregăti hrană pentru cei săraci în locuri special amenajate, la biserici sau la adăposturile pentru cei fără case.

Această zi marchează începutul "sezonului sărbătorilor" care continuă până de Anul Nou, iar vinerea de după Ziua Recunoştinţei este, în mod tradiţional la americani, cea mai aglomerată zi de făcut cumpărături, aşa-numita "Black Friday". Magazinele deschid foarte devreme şi au oferte speciale pentru a atrage cât mai mulţi clienţi, iar cumpărătorii formează cozi la centrele comerciale încă din cursul nopţii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici