Ambasadorul Israelului: Numai 12% din victimele din Fâşia Gaza sunt civili

Ambasadorului Israelului în România, David Oren a declarat, duminică, la Realitatea TV, că numai 12 la sută dintre victimele conflictului din Fâşia Gaza sunt civili şi că statul său nu se luptă cu populaţia palestiniană, ci cu organizaţia teroristă Hamas.

21 afișări
Imaginea articolului Ambasadorul Israelului: Numai 12% din victimele din Fâşia Gaza sunt civili

Ambasadorul Israelului la Bucureşti, David Oren (Imagine: Mediafax Foto)

Oren a spus că Israelul a trimis în Fâşia Gaza 400 de camioane cu ajutoare umanitare, constând în echipamente medicale, apă şi alimente.

Ambasadorul a adăugat că, în ce priveşte operaţiunile militare terestre, scopul forţelor israeliene este prelaurea controlului locurilor de unde Hamas lansează rachete.

"Nu avem nicio intenţie să preluăm din nou controlul asupra Fâşiei Gaza", a mai spus diplomatul, la RTV.

Ambasadorul Oren: Încercăm să limităm acţiunile militare

Ambasadorul Israelului în România, David Oren a declarat, duminică, la Antena 3, că Israelul încearcă să-şi limiteze acţiunile militare în Fâşia Gaza, în speranţa reducerii numărului de victime în rândul civililor.

"Încercăm să limităm acţiunile militare, ne gândim la civili" a spus diplomatul, adăugând că proporţia civililor omorâţi în timpul intervenţiei militare israeline în Fâşia Gaza este de 12 la sută din totalul victimelor. Această situaţie este rezultatul concentrării acţiunilor armate doar în zonele din Fâşie care reprezintă "pericol terorist", a afirmat ambasadorul.

Diplomatul israelian a subliniat că prin intervenţia militară, care a fost luată în considerare ca o "ultimă opţiune" şi este o expresie a încercărilor Israelului de a-şi apăra cetăţenii.

Ambasadorul a reluat ideea după care Israelul nu se luptă cu poporul israelian, ci cu Hamas şi că intervenţia sa, în actualul context, este "singura modalitate" de a obţine pacea în zonă.

"Am evacuat Gaza în 2007, nu am evacuat-o pentru a ne întoarce", a mai spus ambasadorul israelian la Antena 3.

Citeşte şi:

Trupele israeliene au intrat în Fâşia Gaza

Consiliul de Securitate nu a ajuns la un acord pe tema situaţiei din Gaza

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici