Ambasadorul SUA la Bucureşti a vorbit, pentru prima dată, despre amnistie şi graţiere: Este decizia României

Ambasadorul SUA, Hans Klemm, a declarat, luni, întrebat despre un posibil proiect privind amnistia şi graţierea, că este o chestiune asupra căreia România trebuie să decidă, precizând că ambasada urmăreşte situaţia cu foarte mare atenţie.

2466 afișări
Imaginea articolului Ambasadorul SUA la Bucureşti a vorbit, pentru prima dată, despre amnistie şi graţiere: Este decizia României

Ambasadorul SUA la Bucureşti, despre amnistie şi graţiere: Este decizia României

"Este o chestiune pe care o urmărim îndeaproape", a declarat Hans Klemm.

Întrebat dacă un proiect de amnistie şi graţiere ar trebui să fie o prioritate pentru România, Hans Klemm a replicat: "E decizia României. Urmărim situaţia cu foarte mare atenţie".

Premierul Viorica Dăncilă a exclus o ordonanţă de urgenţă pe amnistie şi graţiere, până la finalul anului, spunând că nu are pe masă acest act normativ şi nu a discutat cu nimeni despre acest proiect. "Nu avem aşa ceva pe ordinea de zi, nu am aşa ceva pe masa guvernului.(...) În calitate de prim-ministru nu am un act normativ care să prevadă aşa ceva. Nu am avut o discuţie, deci nu pot să vă spun. Eu nu ştiu dacă se impune o discuţie", a declarat Viorica Dăncilă.

Şi preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a afirmat că nu are pe masă nicio ordonanţă de urgenţă în acest sens.

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a declarat, marţi, la Bruxelles, că o ordonanţă de urgenţă privind amnistia şi graţierea nu este un act de clemenţă pe care "şi-l doresc doar unii".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici