Ambulanţă al cărei şofer avea o alcoolemie de 0,09 la mie, implicată într-un accident cu doi răniţi

Două persoane au fost rănite, duminică dimineaţă, într-un accident rutier produs în judeţul Prahova, în care au fost implicate un autoturism, o ambulanţă şi un TIR, poliţiştii stabilind că şoferul autosanitarei avea o alcoolemie de 0,09 la mie.

761 afișări
Imaginea articolului Ambulanţă al cărei şofer avea o alcoolemie de 0,09 la mie, implicată într-un accident cu doi răniţi

Ambulanţă al cărei şofer avea o alcoolemie de 0,09 la mie, implicată într-un accident cu doi răniţi (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

Potrivit datelor furnizate de Poliţia Prahova, accidentul a avut loc pe drumul naţional 72, în localitatea Brătăşanca din judeţul Prahova.

În urma primelor verificări poliţiştii au stabilit că un autoturism care a vrut că vireze la stânga a lovit o ambulanţă care circula regulamentar, în urma impactului autosanitara fiind proiectată într-un TIR care era oprit la indicatorul "Stop", pentru a da prioritate.

În accident două persoane au fost rănite uşor, unul dintre răniţi fiind pasager în ambulanţă.

În urma testării cu aparatul etilotest s-a stabilit că şoferul ambulanţei, angajat al Serviciului de Ambulanţă Judeţean Vaslui, avea o alcoolemie de 0,09 la mie, însă se consideră alcoolemie atunci când la testarea cu un astfel de aparat alcoolemia rezultată este de peste 0,11 la mie, au declarat reprezentanţi ai Poliţiei Prahova.

Conform procedurilor legale în cazul accidentelor cu victime, toţi şoferii implicaţi au fost duşi la spital, unde li s-au prelevat probe biologice, urmând fi stabilită alcoolemia din sânge.

Ambulanţa transporta un adolescent de 16 ani cu dizabilităţi de la Vaslui la Spitalul Gura Ocniţei din judeţul Dâmboviţa.

În autosanitară se mai afla o soră a adolescentului, o fată de 14 ani, şi mama acestuia.

Serviciul de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Vaslui a început o anchetă care îl vizează pe şoferul ambulanţei, într-o primă fază fiind luată măsura suspendării acestuia din activitate.

"Şoferul de pe ambulanţă nu va mai avea dreptul de muncă până când nu vom primi rezultatul final al anchetei declanşate de Poliţia Prahova. Dacă se va dovedi că angajatul în cauză a consumat băuturi alcoolice, atunci va fi destituit din activitate. Ulterior, SAJ Vaslui va recupera pagubele produse la ambulanţă", a declarat, duminică, directorul medical al SAJ Vaslui, Daniel Ungureanu.

Şoferul lucra de 20 de ani în cadrul SAJ Vaslui.

Potrivit sursei citate, şoferul ar fi consunat băuturi alcoolice sâmbătă, până în jurul orei 23.00, şi a plecat în cursă duminică dimineaţă, în jurul orei 4.00.

De asemenea, în ambulanţă se afla şi o soră a pacientului de 16 ani, fără ca cei de la SAJ Vaslui să fie anunţaţi despre acest lucru.

Mama adolescentului, victimă în accident, a declarat că a luat şi cel de-al doilea copil pentru că nu avea cu cine să-l lase acasă, la Vaslui.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici