Ambulanţă implicată într-un accident rutier la Huşi, o asistentă medicală a fost rănită

O ambulanţă din Vaslui care transporta un pacient în stare critică a fost implicată, miercuri seară, într-un accident rutier într-un sens giratoriu din centrul municipiul Huşi, în urma căruia o asistentă medicală a fost rănită, suferind un traumatism cranian.

231 afișări
Imaginea articolului Ambulanţă implicată într-un accident rutier la Huşi, o asistentă medicală a fost rănită

Ambulanţă implicată într-un accident rutier la Huşi, o asistentă medicală a fost rănită (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

Potrivit primelor cercetări ale poliţiştilor vasluieni, ambulanţa a intrat într-un autoturism al cărui şofer nu a acordat prioritate de trecere în sensul giratoriu, în condiţiile în care autosanitara avea pornite semnalele acustice şi luminoase.

În urma accidentului, asistenta aflată în ambulanţă a suferit un traumatism cranian, fiind transportată la spitalul din Huşi.

"Vinovat de producerea accidentului este şoferul maşinii cu care ambulanţa a intrat în coliziune, având în vedere că nu a respectat semnale acustice şi luminoase ale autosanitarei aflată în misiune. În aceste condiţii, a fost reţinut permisul de conducere al şoferului, un tânăr de 22 de ani din Huşi, pentru o perioadă de 30 de zile, fiindu-i aplicată şi o sancţiune de 4 puncte amendă. În funcţie de starea de sănătate a asistentei care se afla în ambulanţă în momentul producerii accidentului, se va stabili dacă se impune şi întocmirea unui dosar penal pentru vătămare corporală din culpă", a declarat, miercuri, Mihaela Ştraub, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Vaslui.

Conducerea Serviciului de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Vaslui afirmă că autosanitara implicată în accident urma să ajungă la Iaşi, cu un pacient aflat în stare critică.

"Pacientul, o femeie în vârstă de 74 de ani, a fost preluat în stare critică de la Spitalul Municipal din Huşi pentru a fi transportată la o clinică de specialitate din Iaşi. În condiţiile în care ambulanţa noastră a fost implicată în accident, am solicitat sprijinul celor de la SMURD Iaşi să se deplaseze până la Huşi pentru a prelua pacientul, care, până atunci, a fost reîntors în spitalul de unde plecase", a precizat Aurora Popa, managerul SAJ Vaslui.

Accidentul în care a fost implicată ambulanţa a avut loc într-un sens giratoriu din centrul municipiului Huşi, la aproximativ 400 de metri distanţă de ieşirea din curtea spitalului de unde fusese preluată pacienta.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici