Ambulanţa şi Urgenţele din spitale au primit 85 milioane de lei în plus de la bugetul de stat

Serviciile de ambulanţă şi unităţile de primiri urgenţe din spitale au obţinut peste 85 de milioane de lei în plus printr-o rectificare a bugetului pentru Sistemul naţional de asistenţă medicală de urgenţă şi de prim ajutor calificat, anunţă Ministerul Sănătăţii.

183 afișări
Imaginea articolului Ambulanţa şi Urgenţele din spitale au primit 85 milioane de lei în plus de la bugetul de stat

Ambulanţa şi Urgenţele din spitale au primit 85 milioane de lei în plus de la bugetul de stat

Ministerul Sănătăţii şi Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă din Ministerul Afacerilor Interne au obţinut din partea Guvernului României o rectificare a bugetului pentru sistemul naţional de asistenţă medicală de urgenţă şi de prim ajutor calificat.

Astfel, pentru serviciile de ambulanţă a fost alocată la rectificare suma de 32,472 de milioane de lei, iar pentru unităţile de primiri urgenţe suma de 52,528 de milioane de lei.

Din sumele din rectificarea de buget şi fondurile reţinute pentru execuţie prudenţială, au fost repartizate peste 68 milioane lei, care acoperă în totalitate solicitările serviciilor publice de ambulanţă privind cheltuielile de personal, bunuri materiale, servicii şi investiţii. Totodată, se creează şi posibilitatea suplimentării numărului de personal operativ cu aproximativ 500, în cadrul serviciilor unde există deficit major de personal.

În ceea ce priveşte finanţarea structurilor spitaliceşti de primiri urgenţe, rectificarea bugetară a permis alocarea sumei de aproximativ patru milioane lei pentru preluarea în finanţarea bugetului de stat, începând cu luna octombrie, a unui număr de 10 compartimente de primiri urgenţe, suplimentar faţă de cele deja finanţate, la Spitalul Beiuş - jud. Bihor, Spitalul Municipal Caracal - jud. Olt, Spitalul Municipal Oneşti - jud. Bacău, Spitalul Municipal Mangalia - jud. Constanţa, Spitalul Municipal Dej - jud. Cluj, Spitalul Municipal Lugoj - jud. Timiş, Spitalul Orăşenesc Târgu Cărbuneşti - jud. Gorj, Spitalul Municipal Lupeni - jud. Hunedoara, Spitalul Municipal Odorheiu Secuiesc - jud. Harghita şi Spitalul de Recuperare Borşa - jud. Maramureş.

Cele 10 compartimente de primiri urgenţe au fost selectate în urma unei analize făcute de Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă din cadrul MAI în colaborare cu Ministerul Sănătăţii, care a relevat faptul că pentru aceste structuri există posibilitatea asigurării permanenţei la nivelul asistenţei medicale de urgenţă.

De asemenea, pentru unităţile şi compartimentele de primiri urgenţe finanţate de la bugetul de stat au fost repartizate fonduri totale în valoare de 24.198.605 lei pentru cheltuieli de personal şi 43.505.332 lei pentru bunuri materiale şi servicii, provenind din rectificarea de buget si din redistribuirea sumelor reţinute pentru execuţie prudenţială.

În acestea sunt incluse şi fonduri pentru suplimentarea numărului de personal operativ cu aproximativ 200, care sunt repartizate în special unităţilor cu activitate complexă şi intensă, în funcţie de numărul de pacienţi raportat la personalul operativ.

Potrivit MS şi Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, aceste alocări vor asigura funcţionarea la parametrii optimi până la sfârşitul anului a Sistemului naţional de asistenţă medicală de urgenţă şi de prim ajutor calificat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici