Amenajarea spaţiilor verzi din Bucureşti s-ar putea face pe baza unui regulament. Oficialii Primăriei spun că aşa s-ar stopa risipa banilor publici

Amenajarea peisagistică la nivelul Capitalei ar putea fi făcută în toate sectoarele după un regulament clar, se arată într-un proiect lansat în dezbatere publică, la începutul lunii aprilie, de Primăria Municipiului Bucureşti (PMB).

293 afișări
Imaginea articolului Amenajarea spaţiilor verzi din Bucureşti s-ar putea face pe baza unui regulament. Oficialii Primăriei spun că aşa s-ar stopa risipa banilor publici

Amenajarea spaţiilor verzi din Bucureşti s-ar putea face pe baza unui regulament. Oficialii Primăriei spun că aşa s-ar stopa risipa banilor publici (Imagine: Andreea Alexandru/Mediafax Foto)

Potrivit unui comunicat, Primăria Capitalei a lansat în dezbatere publică, la începutul lunii aprilie, o propunere prin care spaţiile verzi din Bucureşti ar fi amenajate după un regulament clar, în toate sectoarele.

Potrivit reprezentanţilor instituţiei, proiectul prevede, printre altele, ca "amenajarea peisagistică din parcuri, grădini publice, scuaruri şi spaţii verzi aferente căilor de circulaţii- cursuri de apă să fie făcută pe baza unor planuri de amenajare întocmite de persoane/instituţii specializate în amenajări peisagere şi care să respecte reguli unitare de elaborare şi avizare, indiferent de unitatea administrativ-teritorială pe care se află spaţiul verde ce urmează a fi reamenajat.”

Oficialii din Primăria Capitalei susţin că astfel îşi propun să stopeze risipa banilor publici.

În luna ianuarie, Curtea de Conturi evalua într-un raport cheltuielile făcute de Primăria Bucureşti şi cele de sector în amenjarea şi întreţinerea spaţiilor verzi. Inspectorii notau atunci că, printre altele, firmele care câştigau aici contractele publice erau de multe ori doar intermediare, materialele fiind achiziţionate la preţuri mult mai mari. În unele cazuri, se arăta în raport, contractele nu au fost acordate prin licitaţie, ci prin achiziţie directă.

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici