Amendamentul prin care se scade CASS de la 6,5% la 5,5%, adoptat şi de plenul Parlamentului

Parlamentarii au adoptat, marţi seară, cu unanimitate de voturi, amendamentul admis de comisiile de buget-finanţe, prin care se scădea cota CASS de la 6,5% la 5,5%.

59 afișări
Imaginea articolului Amendamentul prin care se scade CASS de la 6,5% la 5,5%, adoptat şi de plenul Parlamentului

Amendamentul prin care se scade CASS de la 6,5% la 5,5%, adoptat şi de plenul Parlamentului (Imagine: Mihai Spiridonica/Mediafax Foto)

Amendamentul agreat şi de reprezentantul Ministerului Finanţelor, Gheorghe Gherghina, prevede scăderea cotei de contribuţie la asigurările de sănătate la 5,5% pentru angajat.

Amendamentul adus la articolul 7 din proiectul legii bugetului de stat pe 2010 mai prevede că şi persoanele care nu sunt salariate, dar au obligaţia să îşi asigure sănătatea, sunt obligate să comunice direct casei de asigurări alese veniturile, pe baza contractului de asigurare, în vederea stabilirii şi achitării cotei de 5,5%.

Articolul 7 a fost completat, la fel ca şi în dezbaterile din comisiile de buget-finanţe, cu un alineat care prevede că pentru lucrătorii migranţi care îşi păstrează domiciliul sau reşedinţa în România, contribuţia lunară la fond se calculează prin aplicarea cotei de 5,5% la venituriile obţinute din contractele încheiate cu un angajator străin.

Articolul 7 mai prevede, în forma adoptată de plen, că angajatorii contribuie cu 5,2% la contribuţiile la asigurările de sănătate, în timp ce cota pentru persoanele prevăzute la art. 259 alin. (6) din Legea 95/2006 este de 10,7%.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici