Amenzi aplicate de DSP Sibiu, în urma controalelor făcute după moartea unei paciente

DSP Sibiu a amendat Serviciul de Ambulanţă şi Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu pentru neconformităţi legate de întocmirea unor documente medicale, în urma unor controale declanşate după ce o femeie e 32 de ani a murit la câteva zile după ce a născut.

154 afișări
Imaginea articolului Amenzi aplicate de DSP Sibiu, în urma controalelor făcute după moartea unei paciente

Amenzi aplicate de DSP Sibiu, în urma controalelor făcute după moartea unei paciente

DSP Sibiu precizează, vineri, că, după decesul unei paciente internate în cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu, s-a efectuat control în sănătate publică la cele trei unităţi medicale implicate în acest caz, respectiv: Clinica Polisano, Serviciul de Ambulanţă Sibiu şi Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu.

„Nu au fost identificate erori în ceea ce priveşte asigurarea asistenţei medicale în cazul pacientei B.A.B., fiind respectate recomandările din ghidul clinic şi procedura operaţională. Menţionăm faptul că Ministerul Sănătăţii nu intervine în aprobarea procedurilor şi protocoalelor din unităţile sanitare. Au fost constatate însă neconformităţi legate de întocmirea unor documente medicale”, arată DSP într-un comunicat.

S-au aplicat două sancţiuni contravenţionale cu amendă, în valoare totală de 5000 lei, pentru Serviciul de Ambulanţă Judeţean Sibiu, respectiv Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu.

„Precizăm faptul că verificarea veridicităţii diagnosticelor înscrise în foile de observaţie, biletul de ieşire din spital şi alte documente medicale puse la dispoziţie echipei de control, precum şi conduita terapeutică urmată, exced ariei noastre de competenţă. Ca urmare, a fost sesizat Colegiului Medicilor din România şi, de asemenea, am transmis constatările noastre către IPJ Sibiu, care, de altfel s-a autosesizat în acest caz. Menţionăm că Serviciul Judeţean de Medicină legală Sibiu urmează să întocmească raportul de autopsie, care însă, la acest moment, nu este finalizat”, mai transmite DSP Sibiu.

O femeie de 32 de ani a murit la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Sibiu la câteva zile după ce a născut la un spital privat în urma unei inflamaţii a sânilor, cauzată de prezenţa în exces a laptelui la nivelul glandei mamare.

Reprezentanţii Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Sibiu au spus că pacienta lăuză, în vârstă de 32 de ani, a murit în noaptea de vineri spre sâmbătă.

Aceasta născuse în urmă cu o săptămână la altă unitate sanitară. Ea s-a prezentat joi, 4 aprilie, în jurul orei 18:50, la serviciul de urgenţă al Secţiei Obstetrică-Ginecologie.

„Era în stare bună, nu prezenta febră sau semne care să ridice suspiciuni, având sânii angorjaţi (proces inflamator cauzat de prezenţa în exces a laptelui la nivelul glandei mamare a unei femei care alaptează - n.r.). I s-a prescris o reţetă cu antibiotic, cu indicaţii de reevaluare, dacă i se schimbă starea de sănătate”, spunea, luni, Cristina Bălău, purtătorul de cuvânt al SCJU Sibiu.

Ulterior, femeia a revenit la SCJU Sibiu, vineri, 5 aprilie, în jurul orei 19:00, în stare extrem de gravă, „cu fenomene clinice de şoc toxico-septic şi insuficienţă multiplă de organe şi sisteme”.

„I s-au făcut investigaţii şi s-a procedat la acordarea tratamentului de specialitate, intervenindu-se şi chirurgical. Pe cursul nopţii, evoluţia a fost nefavorabilă cu accentuarea progresivă a stării de soc şi a insuficienţei multiple de organe şi sisteme prezentă la internare. Pacienta a făcut trei stopuri cardio-respiratorii, al treilea dintre ele nemaiputând fi resuscitat”, mai spune Bălău. Astfel, a fost declarat decesul femeii.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
amenzi,
paciente,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici