Amenzi de 46.000 de lei şi patru şantiere închise

Reprezentanţii Prefecturii Capitalei, împreună cu inspectori de muncă şi din construcţii, au controlat 12 şantiere din Bucureşti, în urma verificărilor fiind sistate lucrările în patru şantiere şi aplicate amenzi în valoare de 46.000 de lei.

23 afișări
Imaginea articolului Amenzi de 46.000 de lei şi patru şantiere închise

Amenzi de 46.000 de lei şi patru şantiere închise (Imagine: Mediafax Foto)

Corpul de Control al prefectului Capitalei, împreună cu inspectori ai Inspectoratului Teritorial de Muncă, ai Inspectoratului Teritorial în Construcţii şi reprezentanţi ai primăriilor de sector, Apa Nova şi ENEL, au controlat, în perioada 20 - 24 iulie, un număr de 12 şantiere, informează, luni, Prefectura Bucureşti.

Astfel, în patru din cele 12 şantiere, a fost constatată lipsa măsurilor corespunzătoare de asigurare pentru prevenirea surpării malurilor de excavaţie, fiind găsiţi muncitori fără echipamente de protecţie sau sisteme electrice improvizate şi zone de lucru nesemnalizate corespunzător.

Potrivit reprezentanţilor Prefecturii Capitalei, în urma verificărilor au fost sistate lucrările în patru şantiere până la remedierea deficienţelor, fiind aplicate amenzi în valoare de 46.000 de lei.

De asemenea, în cazul unui şantier din Sectorul 1 al Capitalei, inspectorii au constatat că lipsea avizul Poliţiei Rutiere şi că atât muncitorii, cât şi trecătorii erau puşi în pericol, fiind instalate pasaje pietonale improvizate.

Corpul de Control va continua inspectarea şantierelor, potrivit sursei citate.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici