Amenzi de până la 500 de lei pentru posesorii de câini care lasă mizerie pe stradă, în sectorul 6

Poliţia Locală Sector 6 a amendat, într-o lună, aproximativ 100 de posesori de câini de companie care au lăsat pe stradă dejecţiile animalelor, cuantumul sancţiunilor variind între 200 şi 500 de lei, au declarat pentru MEDIAFAX reprezentanţii instituţiei.

382 afișări
Imaginea articolului Amenzi de până la 500 de lei pentru posesorii de câini care lasă mizerie pe stradă, în sectorul 6

Amenzi de până la 500 de lei pentru posesorii de câini care lasă mizerie pe stradă, în sectorul 6 (Imagine: Ana Poenariu/Mediafax Foto)

Potrivit unui comunicat al Primăriei Sectorului 6, în perioada 2 februarie - 3 martie, agenţii din cadrul Poliţiei Locale au aplicat 329 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 30.550 de lei persoanelor care nu au întreţinut curăţenia şi igiena în spaţiile de locuit şi spaţiile de desfăşurare a activităţii şi au lăsat mizerie şi în curţi şi pe spaţiile verzi din jurul blocurilor.

Conform prevederilor Hotărârii Consiliului General al Municipiului Bucureşti nr. 120/2010, privind Normele de salubrizare şi igienizare ale Municipiului Bucureşti, nerespectarea acestor norme constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 1.000 la 3.000 de lei pentru persoane juridice şi de la 200 la 1.000 de lei pentru persoane fizice.

În plus, în timpul plimbărilor pe domeniul public, posesorii animalelor de companie au obligaţia să deţină asupra lor materialele necesare (făraş, mătură, pungă) pentru curăţarea dejecţiilor provenite de la acestea, iar cei care nu se conformează riscă să fie sancţionaţi contravenţional cu amenzi cuprinse între 200 lei şi 500 lei, mai atrage atenţia primăria de sector.

Poliţia Locală Sector 6 informează că acţiunile de control se vor desfăşura permanent.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici