Amenzi de peste 1,2 milioane de lei aplicate şoferilor şi aproape 300 de permise reţinute, într-o zi

Aproape 6.400 de amenzi în valoare de peste 1,2 milioane de lei au fost aplicate şi aproape 300 de permise au fost reţinute, într-o singură zi, de poliţişti, în urma unei acţiuni pentru prevenirea accidentelor rutiere, se arată într-un comunicat al Poliţiei Române.

974 afișări
Imaginea articolului Amenzi de peste 1,2 milioane de lei aplicate şoferilor şi aproape 300 de permise reţinute, într-o zi

Amenzi de peste 1,2 milioane de lei aplicate şoferilor şi aproape 300 de permise reţinute, într-o zi (Imagine: Adriana Neagoe/Mediafax Foto)

Peste 1.600 de poliţişti ai structurilor teritoriale de ordine publică şi poliţie rutieră au acţionat, sâmbătă, pentru depistarea celor care încalcă prevederile legale în vigoare, în special cele referitoare la limitele legale de viteză.

Poliţiştii au constatat 108 infracţiuni, dintre care 83 la regimul circulaţiei pe drumurile publice şi au aplicat 6.396 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 1.224.188 de lei.

Majoritatea sancţiunilor au fost aplicate pentru depăşirea limitei legale de viteză (3.705), însă au fost aplicate şi 42 de sancţiuni pentru depăşiri neregulamentare, 61 pentru consum de băuturi alcoolice şi 2.442 pentru alte abateri la regimul circulaţiei pe drumurile publice.

Ca măsură complementară, poliţiştii au reţinut în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce 287 de permise de conducere, dintre care 91 pentru viteză excesivă, 42 pentru depăşiri neregulamentare şi 83 pentru consum de alcool.

De asemenea, pentru neregulile constatate, au fost retrase 92 de certificate de înmatriculare.

În urma acţiunilor desfăşurate, în acest sfârşit de săptămână, a fost înregistrată o scădere cu 42% a numărului de persoane decedate în urma accidentelor rutiere, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, iar numărul persoanelor rănite grav a scăzut cu 14%.

Totodată, în urma acţiunilor desfăşurate, în prima parte a lunii decembrie, comparativ cu perioada similară a anului trecut, numărul persoanelor decedate în accidente de circulaţie a scăzut cu 42%, accidentele de circulaţie s-au redus cu 24%, iar numărul persoanelor rănite grav în aceste evenimente a scăzut cu 22%.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici