Amenzi de peste 2,3 milioane de lei, date de poliţişti sâmbătă

Poliţiştii au aplicat 12.097 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 2.397.000 de lei şi au prins 309 suspecţi de infracţiuni, dintre care 18 au fost reţinuţi şi opt arestaţi, în urma acţiunilor de sâmbătă, care continuă până pe 24 iunie, informează Poliţia Română.

169 afișări
Imaginea articolului Amenzi de peste 2,3 milioane de lei, date de poliţişti sâmbătă

Amenzi de peste 2,3 milioane de lei, date de poliţişti sâmbătă (Imagine: Andreea Balaurea/Mediafax Foto)

Sâmbătă, peste 10.000 de poliţişti de la ordine publică, rutieră, transporturi, investigaţii criminale, combaterea criminalităţii organizate şi investigarea fraudelor au acţionat, atât pentru îndeplinirea responsabilităţilor obişnuite, necesare asigurării unui climat de ordine şi siguranţă publică, cât şi în cadrul dispozitivelor suplimentare instituite în zona lăcaşurilor de cult sau de desfăşurare a manifestărilor publice circumscrise sărbătorii Rusaliilor.

Astfel, în urma activităţilor preventive desfăşurate de către structurile de poliţie, la nivel naţional, nu au fost înregistrate evenimente deosebite sau incidente grave. În prima zi de a minivacanţei nu a fost comisă nicio infracţiune de omor, loviri cauzatoare de moarte, tentativă la infracţiunea de omor sau vătămare corporală gravă.

În schimb, poliţiştii au constatat 483 de infracţiuni, dintre care 317 în flagrant. Dintre acestea, 133 au fost de natură judiciară, 75 economico-financiare, 205 la regimul circulaţiei rutiere şi 70 de altă natură.

Poliţiştii au prins 309 suspecţi de infracţiuni, dintre care 18 au fost reţinuţi şi opt arestaţi. De asemenea, au depistat 23 de persoane urmărite în temeiul legii. Totodată, poliţiştii au confiscat 12 arme, dintre care şase letale şi şase neletale şi au identificat trei autovehicule furate.

În total, în urma abaterilor contravenţionale constatate, au fost aplicate 12.097 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 2.397.000 de lei şi au fost confiscate bunuri în valoare de 120.900 de lei.

Dintre amenzi, 2.131 au fost aplicate conform Legii nr. 61/1991 privind ordinea şi liniştea publică, 408 la Legea nr. 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite şi 16 la Legea nr. 38/2003 privind transportul în regim de taxi şi în regim de închiriere.

În urma activităţilor desfăşurate pentru un trafic rutier în siguranţă, poliţiştii au aplicat 8.242 de sancţiuni contravenţionale (86 pentru consum de alcool, 2.586 pentru încălcarea limitei de viteză, precum şi 349 de sancţiuni aplicate pietonilor pentru nerespectarea regulilor de circulaţie).

Poliţiştii au reţinut 313 permise de conducere şi au retras 126 de certificate de înmatriculare.

În perioada 22 - 24 iunie, peste 10.000 de poliţişti acţionează, zilnic, la nivel naţional, pentru ca cetăţenii să petreacă zilele de sărbătoare în siguranţă. În această perioadă, la manifestări religioase, cultural-artistice şi sportive, sunt aşteptate aproximativ 273.000 de persoane, în 150 de locuri special amenajate în acest scop, în 33 de judeţe şi în municipiul Bucureşti.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici