Amenzi de peste 3 milioane de lei pentru nerespectarea legislaţiei din domeniul gospodăririi apelor

În primele patru luni ale anului, inspectorii Administraţiei Naţionale Apele Române au aplicat amenzi în valoare de peste 3 milioane de lei pentru nerespectarea legislaţiei din domeniul gospodăririi apelor.

249 afișări
Imaginea articolului Amenzi de peste 3 milioane de lei pentru nerespectarea legislaţiei din domeniul gospodăririi apelor

Amenzi de peste 3 milioane de lei pentru nerespectarea legislaţiei din domeniul gospodăririi apelor

Potrivit unui comunicat al Apelor Române, în perioada ianuarie-aprilie 2022, la nivel naţional, inspectorii au făcut 2.525 de controale.

În urma acestora, au fost date amenzi în valoare totală de 3.003.500 lei şi s-au înaintat 4 sesizări către organele de cercetare penală. Dintre acestea, cele mai multe amenzi au fost aplicate pentru exploatarea ilegală a agregatelor minerale (47%).

Au fost evrfiicate 420 de balastiere, fiind aplicate amenzi în valoare totală de 1.470.000 de lei, 410 staţii de epurare şi sistemele de alimentare cu apă, unde s-au aplicat amenzi în valoare de 190.000 de lei, 424 agenţi economici şi primării pentru verificarea stării de salubritate a cursurilor de apă, amenzile aplicate fiind în valoare totală de 172.500 lei.

„Echipele de inspectori din cadrul Administraţiei Naţionale <Apele Române> acţionează în teren prin verificarea şi, după caz, sancţionarea celor care nu respectă legislaţia din domeniul apelor. În cadrul acţiunilor de control, inspectorii stabilesc măsuri care vizează readucerea apelor şi a lucrărilor afectate la starea iniţială prin aplicarea principiului <poluatorul plăteşte>”, se arată în comunicat.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici