Amenzi de peste un milion de lei pentru parcarea pe spaţiu verde în Sectorul 6 al Capitalei

În primele şapte luni ale anului acesta, 1.954 de şoferi au fost depistaţi că nu au ţinut cont şi au urcat cu maşinile pe zonele verzi. 996 dintre ei au fost amendaţi, astfel că valoarea totală se ridică la peste un milion de lei.

466 afișări
Imaginea articolului Amenzi de peste un milion de lei pentru parcarea pe spaţiu verde în Sectorul 6 al Capitalei

Amenzi de peste un milion de lei pentru parcarea pe spaţiu verde în Sectorul 6 al Capitalei

„În primele şapte luni ale anului acesta, 1.954 de şoferi au fost depistaţi că nu au ţinut cont şi au urcat cu maşinile pe zonele verzi. 996 dintre ei au fost amendaţi cu sume cuprinse între 1.000 şi 2.500 de lei, în funcţie de masa autovehiculului. Astfel că valoarea totală se ridică la 1.024.000 lei. Alţi 958 de conducători auto, aflaţi la prima abatere, au primit avertismente”, potrivit unui comunicat de presă.

Potrivit sursei citate, în luna iulie, 2021 şoferi au fost sancţionaţi pentru că au parcat în afara asfaltului, cu 341.500 de lei.

„Continuăm politica de toleranţă zero în Sectorul 6 cu privire la lăsatul maşinilor pe spaţiu verde, mai ales pe principalele străzi şi bulevarde. De când aplicăm această politică este clar că mulţi cetăţeni au înţeles că nu e cale de scăpare fără amendă. Anul trecut, am făcut amenajări de întreţinere (plantat trifoi pitic, am recuperat diferite porţiuni de pe lângă trotuare pe care se parca pe spaţiul verde). Unele au fost vandalizate de şoferii obişnuiţi să îşi lase maşinile pe unde apucă. Anul acesta, am făcut şi continuăm cu amenajări de calitate, cu costuri niţel mai mari. Cine parchează pe ele, pe lângă amenda aferentă vandalismului, va fi dat şi în judecată pentru recuperarea prejudiciului”, declară primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu.

El precizează că în 2022 au fost amenajate sau reabilitate 2.200 de locuri de parcare.

„Multe erau din pământ şi pline de gropi, ţinta pe anul în curs este de circa 8.000, am restrasat 7.618 şi urmează alte 3.000 şi am creat 812 locuri de parcare nou-nouţe. Ce-i drept, am şi desfiinţat vreo 200, pentru că politica mea este să redăm trotuarele cetăţenilor şi să le eliberăm de maşini. Am făcut asta pe bulevardele principale”, a adăugat Ciucu.

Amenda pentru un autoturism lăsat pe spaţiul verde este cuprinsă între 1.000 şi 1.500 de lei, iar pentru vehiculele cu masa mai mare de 3,5 tone, între 1.500 şi 2.500 de lei, conform prevederilor HCL Sector 6 222/2016, privind staţionarea vehiculelor şi remorcilor pe spaţiile verzi pe domeniul public sau privat. Potrivit legii, scuarul, aliniamentul plantat în lungul bulevardelor, străzilor şi trotuarelor şi terenul liber, neproductiv, din intravilan, sunt zone considerate spaţiu verde, unde parcarea sau staţionarea sunt interzise.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici