Amenzi de sute de mii de lei în urma controalelor la azilele din Alba şi Cluj

36 de amenzi în valoare de 327.500 de lei au fost aplicate în urma controalelor efectuate la centrele rezidenţiale pentru vârstnici, persoane cu dizabilităţi şi copii din judeţul Cluj. Şi în Alba autorităţile au amendat o parte din centrele verificate.

357 afișări
Imaginea articolului Amenzi de sute de mii de lei în urma controalelor la azilele din Alba şi Cluj

Amenzi de sute de mii de lei în urma controalelor la azilele din Alba şi Cluj

Potrivit Prefecturii Cluj, în prima zi a controalelor mixte au fost verificate 12 centre.

Au fost constatate o serie de nereguli şi au fost aplicate avertismente şi sancţiuni pentru: produse expirate, lipsa unor proceduri sau documente, lipsa personalului de specialitate, absenţa verificării şi întreţinerii periodice a instalaţiei electrice, a documentelor specifice pe linia apărării împotriva incendiilor, lipsa analizei de risc la securitatea fizică, nestabilirea modelelor de meniu de alimentaţie zilnică în baza recomandărilor medicului nutriţionist sau a asistentului dietetician, conform standardului minim de calitate, precum şi pentru lipsuri în gestionarea corespunzătoare a deşeurilor periculoase.

Au fost date 36 de amenzi în cuantum total de 327.500 de lei şi 106 avertismente.

În judeţul Alba, luni au fost făcute controale la 20 de centre rezidenţiale şi au fost identificate o serie de nereguli, cum ar fi: risc de împiedicare pe scările de intrare în locaţii; lipsa capace de protecţie la întrerupătorul electric; prestarea serviciului se face cu lipsa informării beneficiarilor în lista meniu asupra produselor din produse decongelate; lipsă cursuri igienă DSP; prestarea serviciilor se face cu existenţa de zone de exfoliere a vopselei de pe pereţii spaţiilor de cazare, în holul de acces porţiuni de gresie desprinsă, zonă cu tencuială lipsă, perete cu fisuri; zone cu igrasie, fisuri pe pereţi, calorifere cu zone de rugină, plafon cu vopseaua exfoliată, baia de serviciu cu vopseaua de pe plafon exfoliată, spaţii de cazare necurăţate, neigienizate, nevopsite.

De asemenea, au mai fost constatate nereguli precum lipsa unui contract de prestări servicii cu o unitate specializată pentru deratizare, dezinsecţie, dezinfecţie; produse alimentare fără data limită de consum, cu ustensile, echipamente degradate, din PVC, cu lipsa informării asupra meniului zilnic.

Valoarea amenzilor acordate în prima zi de control a fost de: ITM – 16.000 lei; ISU – 4.500 lei; CJPC – 108.000 lei; DSVSA - 51.200 lei; DSP – 26.000 lei.

Urmare neregulilor constatate, reprezentanţii instituţiilor care fac parte din comisia mixtă de control au aplicat un număr de 70 de avertismente.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici