Amenzi între 10.000 şi 20.000 de lei pentru maşinile care vor intra pe plaje

Direcţia Apelor Dobrogea Litoral (DADL) va amenda, în această vară, cu sume ce pot ajunge până la 20.000 de lei, orice intrare sau staţionare a autovehiculelor pe plajele din staţiunile de pe litoral.

255 afișări
Imaginea articolului Amenzi între 10.000 şi 20.000 de lei pentru maşinile care vor intra pe plaje

Amenzi între 10.000 şi 20.000 de lei pentru maşinile care vor intra pe plaje (Imagine: Mediafax Foto)

Potrivit purtătorului de cuvânt al instituţiei, Cătălin Anton, DADL, împreună cu Poliţia Comunitară din localităţile riverane Mării Negre, vor declanşa în acest sezon estival acţiunea de stopare a accesului autovehiculelor pe plajă.

Reprezentanţii direcţiei vor amplasa panouri de avertizare pe fiecare plajă turistică, iar amenda care va fi aplicată pentru posesorii de autoturisme care vor circula sau staţiona pe plajă va fi cuprinsă între 10.000 şi 20.000 de lei.

"Inspectorii DADL vor fotografia autovehiculele aflate pe plajă şi, cu sprijinul Poliţiei, vor fi identificaţi proprietarii. Totodată, rugăm cetăţenii care surprind autovehicule staţionate pe plaje să ne transmită fotografiile la adresa de e-mail dispecer@dadl.rowater.ro", a declarat Cătălin Anton.

El a mai precizat că, în ceea ce priveşte plaja Modern din Constanţa, DADL va utiliza sistemul de camere web din dotare, care permite captura de imagini din această zonă.

Vara trecută, în luna august, doi turişti bucureşteni au ajuns la spital după ce au fost călcaţi de o maşină în timp ce se aflau pe plaja din Costineşti. Cei doi stăteau întinşi pe nisip, la marginea plajei, când un autoturism BMW X5, condus de un tânăr în vârstă de 21 de ani, din Costineşti, a trecut peste ei. Şoferul, George Ardelean, a declarat atunci că nu i-a văzut pe cei doi turişti, iar când a plecat cu maşina de pe marginea plajei a trecut peste ei. Victimele au suferit multiple traumatisme şi fracturi la nivelul membrelor şi au fost transportate la spital pentru îngrijiri de specialitate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici