American condamnat pentru viol în urmă cu 47 de ani, exonerat cu ajutorul probelor ADN

Un bărbat în vârstă de 72 de ani, condamnat pentru viol în urmă cu 47 de ani, a fost exonerat cu ajutorul probelor ADN, potrivit BBC.

1113 afișări
Imaginea articolului American condamnat pentru viol în urmă cu 47 de ani, exonerat cu ajutorul probelor ADN

Bărbatul din New York a făcut noi teste ADN care l-au exclus în mod concludent de pe lista violatorilor. Aceasta este cea mai lungă condamnare greşită cunoscută din istoria SUA care a fost răsturnată de probele ADN. Între timp, adevăratul făptuitor, un infractor sexual condamnat, a mărturisit violul.

Leonard Mack, în vârstă de 72 de ani, a petrecut peste şapte ani în închisoare după ce a fost condamnat în 1976 pentru violul pe care nu l-a comis. În mai 1975, două adolescente care veneau de la şcoală au fost ameninţate cu arma şi răpite de un bărbat. Una dintre fete a fost violată de două ori, în timp ce cealaltă a reuşit să scape şi să alerge după ajutor.

Identificarea greşită făcută de martori este cauza principală a condamnărilor eronate, susţin specialiştii în domeniu. În acest caz, fetele l-au identificat pe Mack în timpul unei proceduri organizate defectuos de poliţişti.

Mack, care este un veteran al războiului din Vietnam, locuieşte de aproape 21 de ani în Carolina de Sud împreună cu soţia sa.

„Nu am pierdut niciodată speranţa că într-o zi voi fi dovedit nevinovat. Acum adevărul a ieşit la iveală şi în sfârşit pot respira. În sfârşit sunt liber", a spus el.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici