AMR - Ameninţarea judecătorilor, de netolerat; justiţia nu se face după simpatii populare

Preşedintele Asociaţiei Magistraţilor din România (AMR), Mona Pivniceru, a declarat, duminică, referindu-se la arestarea lui Gigi Becali, că ameninţările la adresa judecătorilor nu pot fi tolerate şi că justiţia nu se poate face după simpatii sau antipatii populare.

14 afișări
Imaginea articolului AMR - Ameninţarea judecătorilor, de netolerat; justiţia nu se face după simpatii populare

Gigi Becali, arestat pentru 29 de zile (Imagine: Mediafax Foto)

"Justiţia nu se face după simpatia sau antipatia populară, iar stările emoţionale nu au ce căuta aici. În cazul Becali, stările emoţionale nu au nicio legătură cu fapta comisă. Judecătorii nu pot decide în mod corect dacă apare şi o presiune mediatică. Dacă Becali a încălcat legea, atunci judecătorul a decis în mod corect emiterea unui mandat de arestare pentru 29 de zile. Însă nimeni nu poate să comenteze doar după ştirile TV ce a făcut Becali şi să spună dacă e vinovat sau nu", a declarat, corespondentului MEDIAFAX, Mona Pivniceru.

Preşedintele AMR a adăugat că "suntem departe de a fi un stat de drept şi că adesea politicienii îşi fac campanie electorală pe spatele justiţiei".

"Intervenţiile de acest gen duc la decredibilizarea justiţiei, iar asta înseamnă haos. Este vorba de primitivism, dacă se doreşte să judecăm doar pe bază de impresii publice. Partea proastă este că în societatea românească a început să se războiască toată lumea cu toată lumea. Dar marea corupţie unde este?", a mai spus Mona Pivniceru.

Ea a apreciat că unele colectivităţi tolerează conduite de genul Becali sau Vadim Tudor, adăugând că astfel de ieşiri nu trebuie să devină o regulă.

Preşedintele AMR i-a îndemnat pe judecători să nu ţină cont de presiunile externe şi să judece în funcţie de faptele comise de cel în cauză.

Într-o emisiune televizată, liderul PRM Corneliu Vadim Tudor a făcut o serie de afirmaţii calomnioase la adresa judecătoarei care a decis arestarea pentru 29 de zile a lui Gigi Becali şi la adresa vieţii private a acesteia, invocând plângeri formulate de fostul soţ al magistratului.

"O zăpăcită. Ai văzut vreo găină zăpăcită cum se uită la boabe? Aşa se uită şi asta la dosare", a spus, vineri, Vadim Tudor despre magistrată, la emisiune. Afirmaţiile sale au fost preluate şi comentate, într-o altă emisiune, şi de către Florin Călinescu.

Până la ora transmiterii acestei ştiri, Consiliul Superior al Magistraturii încă nu a avut vreo reacţie cu privire la faptul că un magistrat este atacat pe plan personal în emisiuni televizate, pentru o soluţie dată într-un dosar.

Judecătoria sectorului 1 Bucureşti l-a arestat vineri dimineaţa pe Gigi Becali, alături de alte patru persoane, pentru sechestrarea a trei presupuşi autori ai furtului autoturismului Mercedes al lui Becali din seara de 26 ianuarie.

Citeşte şi:

Motivele arestării lui Becali

Gigi Becali, arestat pentru 29 de zile

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici