Analiză: Consumul de antibiotice în farmaciile spitalelor a crescut cu 30% în 2023

Consumul de antibiotice în farmaciile spitalelor a depăşit 4 milioane de cutii în 2023, plus 30%. Pandemia a lovit piaţa, anunţă Ziarul Financiar.

1312 afișări
Imaginea articolului Analiză: Consumul de antibiotice în farmaciile spitalelor a crescut cu 30% în 2023

Analiză: Consumul de antibiotice în farmaciile spitalelor a crescut cu 30% în 2023

Din farmaciile de spital, circa 400 de unităţi publice, au plecat 4 milioane de cutii de antibiotice în perioada decembrie 2022 – noiembrie 2023, cu aproape un milion de cutii de medicamente mai mult faţă de întreg anul 2022.

Astfel, anul trecut, piaţa a crescut peste nivelul din 2019, înainte de pandemie. Datele au fost tansmise de compania de cercetare de piaţă Cegedim.

Criza sanitară care a debutat în 2020 a influenţat puternic consumul de antibiotice din farmaciile de spitale, atât ca volume, cât şi ca vânzări. La începutul pandemiei, spitalele au funcţionat cu multe restricţii, iar unele unităţi au primit doar pacienţi infectaţi cu Covid.

În valoare, vânzările de antibiotice din farmaciile de spital, au ajuns la 353 milioane de lei în perioada decembrie 2022 – noiembrie 2023, în creştere cu aproape 13%.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici