Anarhiştii din Berlin către români: Ne vedem pe străzile din Bucureşti

Un site internet al anarhiştilor publică, luni, o scrisoare deschisă pentru "românii obişnuiţi" transmisă de "nişte anarhişti din Berlin", în care aceştia îi cheamă alături de ei pe românii obişnuiţi şi-i asigură de prezenţa lor pe străzile din Bucureşti, însă nu în număr mare.

45 afișări
Imaginea articolului Anarhiştii din Berlin către români: Ne vedem pe străzile din Bucureşti

Anarhiştii din Berlin către români: Ne vedem pe străzile din Bucureşti

Având titlul "Scrisoarea deschisă pentru oamenii obişnuiţi din România - Ne vom vedea pe străzile din Bucureşti: Promisiunea e promisiune!" şi semnată de "nişte anarhişti din Berlin", documentul publicat pe site-ul anarhiştilor români www.contra-doxa.com se vrea o confirmare a informaţiilor privind sosirea în Capitală a activiştilor anti-NATO, dar şi o infirmare a informaţiei legat de numărul mare al acestora. "Vrem să negăm informaţia că sute de tineri din Berlin vin în Bucureşti", se mai arată în documentul citat.

Semnatarii documentului, redactat într-o română inexactă, îşi asumă cu bucurie statutul de "serioşi oponenţi ai celor ce duc războaiele NATO". "Da, noi, ca anarhişti, ca oameni ce se opun oricărei forme de putere asupra oamenilor, ce se opun oricăror relaţii sociale autoritariene şi oricărei forme de exploatare şi constrângere, ne opunem în mod consecvent instituţiilor armatei, industriei armelor şi, în general, militarismului din lume", susţin semnatarii.

Aceştia îşi explică apoi opţiunea şi-i cheamă alături de ei pe românii cu opinii similare.

"Credem cu hotărâre că sunt destui oameni în România care au aceleaşi opinii cu noi, chiar dacă nu sunt complet de acord cu perspectiva anarhistă privind problemele sociale. Credem cu hotărâre că destui dintre voi vor decide să se opună summit-ului NATO pe străzile Capitalei voastre. (...) Dacă vom veni cu autobuzul sau poate cu avionul, sau poate cu vaporul prin Constanţa - asta nu putem spune cu siguranţă acum, pentru că una din caracteristicile filosofiei anarhiste este spontaneitatea. Dar nu vă vom dezamăgi: vom sta mână-n mână cu toţi oamenii curajoşi din România, uniţi împotriva NATO şi a statului poliţienesc ce va sta, ca de obicei, de partea celor ce duc războaie", scriu anarhiştii.

Scrisoarea se încheie cu salutări de la "anarhiştii din Berlin" şi cu o nouă asigurare privind prezenţa lor la Bucureşti cu ocazia summit-ului: "Promisiunea este promisiune!".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici