ANCHETA se complică. Alexandra ar fi vorbit cu doi poliţişti pe un telefon personal. Deputatul Adriana Săftoiu, despre datele din raportul MAI: Este un dialog ideal. Ceea ce nu am auzit eu ieri în comisie

În spaţiul public au apărut detalii legate de două convorbiri pe care Alexandra le-a avut cu doi poliţişti, după apelurile la 112. Tonul este cu totul diferit faţă de cel din înregistrările de la 112, iar menţiunea legată de acestea figurează doar în raportul MAI apărut parţial pe surse.

19330 afișări
Imaginea articolului ANCHETA se complică. Alexandra ar fi vorbit cu doi poliţişti pe un telefon personal. Deputatul Adriana Săftoiu, despre datele din raportul MAI: Este un dialog ideal. Ceea ce nu am auzit eu ieri în comisie

Misterul convorbirilor Alexandrei pe telefonul unui poliţist."Era dialogul ideal, nu cel de la 112"

"Din documentul pe care l-am văzut în spaţiul public şi care ar aparţine MAI, nu recunosc elemente în conversaţia pe care am ascultat-o ieri. Nu coincid cu elemente care au apărut în dialogul dintre Alexandra, operatorul de la 112 şi poliţist", a declarat deputatul Adriana Săftoiu, unul dintre aleşii cacre a participat la Comisia de Apărare în care au fost redate cele trei apeluri telefonice ale Alexandrei la 112.

Mai mult, aceasta spune că ar fi fost potrivit ca discuţia să fie aşa cum este prezentată în raportul MAI apărut în spaţiul public. "Sunt uşor surprinsă de ce apare în acest presupus raport, pentru că este un dialog ideal ceea ce nu am auzit eu ieri în comisie. Doar dacă nu cumva se ascund elemente că au mai existat convorbiri cu Alexandra, altele decât cele înregistrate la 112. Sper ca ministerul de Interne, după ce prezintă raportul în CSAT, să lămurească situatia", a mai spus Adriana Săftoiu.

'Am trecut prin multe prin viaţă, dar să aud ultimele cuvinte ale unui copil care a păţit ce a păţit şi să ştiu că după aceea a fost ucisă este foarte greu. Am văzut că au apărut stenograme cu discuţii de acolo. Nu pot să le confirm, nici să le infirm, dar nu au venit din zona Parlamentului, pentru că au mai fost şi alte convorbiri despre care noi nu am ştiut, cele ale poliţiştilor de pe telefoane personal direct cu ea. Am văzut aseară la televizor peste tot. Despre acestea trebuia să ne povestească MAI, dacă venea ieri (la audieri în Comisie – n.r.)", a declarat Bogdan Ionel Rodeanu, vicepreşedinte al Comisiei de Apărare.

Reprezentanţii Ministerului de Interne nu s-au prezentat luni la audierile din Comisia de Apărare, aceasta urmând să convoace din nou conducerea MAI pentru săptămâna viitoare.

Totodată, preşedintele Comisiei de Apărare, Dorel Căprar, a declarat, pentru MEDIAFAX, că forul pe care îl reprezintă va cere şi detalii privind convorbirile la care se face referire în documentul apărut în spaţiul public.

"Următoarea şedinţă va fi convocată săptămâna viitoare. Vom face o adresă oficială pentru a fi pus la dispoziţia comisiei detaliile legate de raport şi înregistrările de pe telefoanele personale ale poliţiştilor", a declarat Dorel Căorar, preşedintele Comisiei de Apărare.

Alexandru Cumpănaşu, unchi al Alexandrei, a prezentat pasaje din raportul MAI privind evoluţia pe ore a dispariţiei fetei, în care se arată că un poliţist a apelat la numărul de pe care sunase Alexandra la 112 şi a cerut date în plus. Raportul urmează să fie pus pe masa CSAT.

Potrivit textului publicat din raport de Alexandru Cumpănaşu, un agent de poliţie a sunat-o de pe telefonul personal pe Alexandra la ora 11.13, iar 16 minute mai târziu şefului Biroului Investigaţii Criminale a apelat numărul de telefon utilizat de victimă. De fiecare dată reiese un dialog menit să se afle toate detaliile şi fata este sfătuită.

Dacă ne uităm la apelurile făcute de Alexandra la 112, reiese că aceste convorbiri cu poliţiştii ar fi avut loc după apelurile de urgenţă.

Apelurile la 112 au avut loc la orele: 11.05, 11.06 şi 11.12. Ce nu corespunde însă este faptul că STS a anunţat că după ora 11.12, telefonul a fost închis, operatorul revenind de 9 ori, dar fără rezultat.

Din raportul MAI prezentat pe surse:

"- ora 11.13: în vederea obţinerii de detalii suplimentare legate de locaţie, un poliţist din patrula de ordine publică pedestră a apelat numărul de telefon utilizat de victimă, ocazie cu care aceasta a indicat detalii despre locaţia unde se afla şi a comunicat adresa de pe cartea de vizită care aparţinea unui inginer de cadastru, pe nume ...

- Întrucât a existat o neconcordanţă între adresa indicată de victima şi cea unde se afla aceasta, agenţii de poliţie din patrula de ordine publică pedestră au revenit la Poliţia Municipiului Caracal şi au raportat evenimentul şefului Biroului Investigaţii Criminale.

- ora 11.29: şefului Biroului Investigaţii Criminale a apelat numărul de telefon utilizat de victimă, ocazie cu care acesta a încercat să o calmeze pe fată şi să obţină detalii suplimentare despre locaţie.

- Victima a relatat că este sechestrată într-o casă de un bărbat care în acel moment nu se afla langă ea, fiind plecat la farmacie să cumpere cremă pentru a-i trata rănile provocate la mâini. Totodată, victima a precizat că în acea curte se afla un brad, un nuc, o maşină platformă cu fiare vechi, un autoturism gri şi mai mulţi câini - lup dezlegaţi".

Potrivit surselor judiciare, dialogurile înregistrate la 112 şi care au fost ascultate de reprezentanţii Comisiei de Apărare, sunt pe un cu totul alt ton şi altă atitudine din partea poliţistului.

Mai precis, de fiecare data i se face legătura cu Viorel Florescu, agent de Poliţie. Raportul MAI arată că acesta a avut o atitudine “refractară”, neimplicându-se în obţinerea de date pentru identificarea locaţiei. Potrivit surselor citate de MEDIAFAX, convorbirile sunt de-a dreptul şocante. Agentul de Poliţie îi spune la un moment dat: “Nu mai ţine linia ocupată”.

A doua oară când sună, Alexandra este preluată de un alt operator STS, care o întreabă din nou cine ea, iar ea spune “Sunt fata răpită”.

Surse apropiate anchetei susţin că schimbul de replici este greu de relatat, cu întrebări deloc pregătite, care nu duceau niciunde şi care nu ajutau deloc victima. Mai mult, Alexandra nu este sfătuită cum să se comporte faţă de agresor sau ce să facă până la sosirea echipajelor.

Taguri:
caracal,
comisie,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici