Anchetă epidemiologică într-o comună din Cluj, după ce un poştaş a fost confirmat cu Covid-19. A intrat în contact cu sute de oameni

  • Poştaşul depistat pozitiv cu coronavirus deservea patru sate
  • A fost internat în spital la Cluj-Napoca având o formă uşoară spre medie de COVID-19
  • Oficiul poştal din comună va fi închis pentru câteva zile, până se realizează decontaminarea spaţiului
2109 afișări
Imaginea articolului Anchetă epidemiologică într-o comună din Cluj, după ce un poştaş a fost confirmat cu Covid-19. A intrat în contact cu sute de oameni

Anchetă epidemiologică într-o comună din Cluj

DSP Cluj realizează o anchetă epidemiologică în comuna Tritenii de Jos după ce un poştaş a fost depistat pozitiv cu coronavirus şi ar fi intrat în contact cu aproape 250 de persoane.

Prefectul judeţului Cluj, Mircea Abrudean, a declarat, luni, că oficiul poştal din comună va fi închis pentru câteva zile, până se realizează procedurile de decontaminare a spaţiului.

”La Tritenii de Jos este o anchetă epidemiologică în curs de realizare de către DSP Cluj după ce o pacientă, poştaş în comună, a fost confirmată pozitiv o formă uşoară spre medie de COVID-19, din descrierea medicilor. Ancheta se derulează cu ajutorul IPJ Cluj, având în vedere numărul mare de posibili contacţi, în jur de 240, aici fiind incluşi toţi din familiile cu care a interacţionat. Între timp, oficiul poştal din comună va fi închis pentru câteva zile, până se realizează procedurile de decontaminare a spaţiului. Colegii cu care a interacţionat factorul poştal rămân în izolare, la fel toţi cei cu care a interacţionat”, a spus Abrudean.

Un echipaj de poliţie va staţiona permanent acolo, care patrulează şi monitorizează respectarea restricţiilor.

Primarul comunei Tritenii de Jos, Valer Şasa, a declarat la rândul său că femeia depistată cu COVID-19 este factorul poştal care deserveşte satele Tritenii de Jos, Clapa, Triteni Hotar şi Pădureni.

”Aceasta este internată la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase din Cluj-Napoca. La nivelul celor 4 sate au fost identificate 250 de gospodării unde factorul poştal a livrat pensiile sau alocaţiile de stat pentru copii, în ultimele două săptămâni. Respectivii cetăţeni, care au interacţionat cu factorul poştal, au fost incluşi în baza de date a DSP şi vor fi apelaţi telefonic pentru a fi îndemnaţi să rămână la domiciliu sau pentru alte formalităţi”, a spus Şasa.

Primarul a făcut un apel către cetăţenii comunei care au interacţionat cu factorul poştal identificat cu COVID-19 să rămână în izolare, la domiciliu, pentru următoarele 2 săptămâni.

”Dacă oamenii ştiu că au interacţionat cu factorul poştal, să nu încerce să păcălească autorităţile şi nu încerce să ascundă acest lucru, pentru că ar pune în pericol întreaga comunitate”, a spus primarul din Tritenii de Jos.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici