Anchetă în cazul educatoarei din Vrancea, filmată în timp ce lovea copiii în clasă. Inspectorii solicită ca educatoarea să nu mai profeseze în timpul verificărilor - VIDEO

Poliţiştii au început, luni, o anchetă în cazul educatoarei de la o grădiniţă din satul Poiana, comuna Vrâncioaia, judeţul Vrancea, filmată în timp ce lovea copiii şi striga la ei, femeia fiind cercetată pentru purtare abuzivă şi loviri sau alte violenţe, transmite corespondentul MEDIAFAX.

1291 afișări
Imaginea articolului Anchetă în cazul educatoarei din Vrancea, filmată în timp ce lovea copiii în clasă. Inspectorii solicită ca educatoarea să nu mai profeseze în timpul verificărilor - VIDEO

Anchetă a poliţiştilor în cazul educatoarei din Vrancea, filmată în timp ce lovea copiii în clasă

Reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie al judeţului Vrancea au anunţat, luni, că educatoarea Mihaela Ciornea, înregistrată în timp ce îi agresa verbal şi fizic pe cei mici, este cercetată pentru două infracţiuni.

”Poliţiştii s-au autosesizat şi a fost întocmit dosar penal pentru purtare abuzivă şi loviri sau alte violenţe", a declarat, luni, corespondentului MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt IPJ Gorj, Lidia Braşoveanu, potrivit căreia niciun părinte de la grădiniţă nu a depus până acum plângere.

Incidentul a fost filmat de mama unuia dintre copii, care i-a cerut educatoarei permisiunea de a asista la ore.

"Dacă te mai ridici, iei bătaie. Te dezbrac. Poate să mă ia poliţia, în secunda doi. Te dezbraci şi te trimit acasă", spune Mihaela Ciornea pe înregistrare, unde se vede cum femeia trage de urechi un copil şi loveşte peste faţă un altul.

O anchetă în acest caz face şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Vrancea, alături de reprezentanţi ai Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Vrancea.

”Luni dimineaţă, o echipă din cadrul ISJ a plecat în teritoriu, la şcoala respectivă, să analizeze situaţia”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratul Şcolar Judeţean Vrancea, Silvia Chelaru.

La rândul lor, inspectorii din cadrul Direcţiei pentru Protecţia Copilului solicită ca educatoarea să nu mai profeseze în timpul verificărilor, iar cei mici vor fi consiliaţi psihologic, după cele întâmplate în clasă.

”Am primit sesizare din partea unui părinte. Echipa din cadrul Serviciului de Intervenţie Regim de Urgenţă se află la faţa locului. Strategia noastră a fost se ne ducem la grădiniţă, să fim însoţiţi şi de Poliţia de la postul local şi de referentul din cadrul Serviciului Public Local de Asistenţă Socială. Aceasta este prima abordare, să ne ducem direct la grădiniţă. Avem o poziţie fermă. Măcar o perioadă, până când se definitivează toate cercetările, solicităm ca educatoarea să nu mai susţină ore de curs, cu nicio altă grupă. Vom lua lista tuturor copiilor din grupa respectivă şi stăm de vorbă cu familia să le ofertăm serviciile pentru reabilitare psiho-socio-emoţională, care cu siguranţă are loc în sufletele acelor copii sau a avut loc. Ce am văzut nu are nicio scuză, nu îşi mai poate nimeni imagina că, în anul acesta, se mai întâmplă asemenea treburi. Facem sesizări către ISJ şi către IPJ şi, în opinia noastră, nu credem că doamna mai poate desăvârşi actul educaţional, dar acest lucru rămâne la îndemâna Poliţiei şi a Inspectoratului Şcolar”, a declarat, pentru corespondentul MEDIAFAX, directorul adjunct al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Vrancea, Luminiţa Liciu.

Directorul Şcolii Vrîncioaia, Nicuşor Caloian, nu a putut fi contactat.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici