Anchetă în cazul securităţii Aeroportului "Aurel Vlaicu"

Conducerea Aeroportului Internaţional "Aurel Vlaicu" va ancheta condiţiile în care doi jurnalişti au intrat, fără să fie controlaţi, în incinta aeroportului, până în prezent vina fiind atribuită societăţii Romaero şi firmei care trebuie să păzească "obiectivul".

6 afișări
Imaginea articolului Anchetă în cazul securităţii Aeroportului "Aurel Vlaicu"

Anchetă în cazul securităţii Aeroportului "Aurel Vlaicu"

Comitetul de Securitate al aeroportului s-a întrunit, marţi, pentru a analiza modul în care doi ziarişti de la "Academia Caţavencu" au reuşit să intre nestingheriţi, în urmă cu patru zile, "prin incinta Romaero", se arată într-un comunicat de marţi al Aeroportului International "Aurel Vlaicu".

Potrivit primelor concluzii ale comitetului, Romaero, în calitate de co-participant la programul de securitate al AIBB-AV, nu s-a achitat de responsabilităţile care îi revin.

"Prin neluarea unor măsuri corespunzătoare de asigurare a securităţii propriului perimetru, Romaero a favorizat crearea unei vulnerabilităţi la nivelul aeroportului. Prin neinstruirea personalului propriu, Romaero nu a asigurat alertarea personalului de securitate al aeroportului cu privire la pătrunderea pe suprafaţa de mişcare a unor persoane neautorizate", se arată în comunicat.

Potrivit comunicatului, nici personalul societăţii Shelter Security, care asigură supravegherea părţii comune Romaero - Aeroport, a suprafeţei de mişcare, nu şi-a făcut datoria şi "nu a oprit înaintarea persoanelor neautorizate asupra obiectivelor aeroportului".

De asemenea, a fost numită o comisie de anchetă condusă de către directorul tehnic, membru al Comitetului de Securitate, "care va investiga vulnerabilităţile existente, va prezenta propuneri în vederea lichidării acestora şi de sancţionare a celor ce se fac vinovaţi, în situaţia în care se constată că au existat neîndepliniri, sau, după caz, îndepliniri defectuoase ale atribuţiilor ce le revin conform planurilor şi măsurilor de securitate ale aeroportului".

Comitetul a mai stabilit asigurarea "cu forţe proprii" a pazei şi securităţii în zona de platformă care aparţine societăţii Romaero S.A., până când aceasta îşi va revizui sistemul de securitate propriu şi va intensifica patrularea auto în zonă.

Săptămânalul "Academia Caţavencu" publică marţi un articol referitor la faptul că doi jurnalişti ai săi au întrat în incinta Aeroportului Băneasa, fără să fie controlaţi, ba mai mult, au şi pus o "bombă" de jucărie pe un avion.

Cei doi jurnalişti susţin că s-au îmbrăcat în ţinute de muncitori şi, îmbarcaţi într-o Dacia papuc, au intrat în incinta Aeroportului Internaţional Băneasa, pe poarta dinspre Drumul Potcoavei. Cei doi spun că aveau fiecare şi căşti de şantier pe cap, pe care scria cu carioca „Al-Qaeda company“ si „Al Aca-eda Industry“. Jurnaliştii susţin că s-au plimbat pe lângă cisterne cu kerosen, pe care le-au filmat şi fotografiat, că au mers cu maşina şi pe jos pe pistă şi au lipit o bombă de jucărie pe coada unui avion Boeing. După aceea, ei relatează că s-au filmat în zona de maximă securitate şi au intrat şi în perimetrul Romaero, unde se pregătea de decolare un avion militar Hercules, de care s-au apropiat şi l-au atins, iar unul dintre ei i-a oferit un pix unui angajat care întocmea procesul de predare-primire a avionului.

 

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici