Anchetă la Galaţi după ce o fetiţă de 9 ani ar fi fost sechestrată de un vecin. Bărbatul – reţinut

Poliţiştii din Galaţi au deschis o anchetă, iar un bărbat de 43 de ani din localitatea Scânteşieşti a fost reţinut, după ce ar fi sechestrat o fetiţă de 9 ani, vecină cu el, şi ar fi ameninţat-o, copila fiind căutată timp de 2 zile de oamenii legii, la solicitarea tatălui.

1296 afișări
Imaginea articolului Anchetă la Galaţi după ce o fetiţă de 9 ani ar fi fost sechestrată de un vecin. Bărbatul – reţinut

Anchetă la Galaţi după ce o fetiţă de 9 ani ar fi fost sechestrată de un vecin. Bărbatul – reţinut

Bărbatul de 42 de ani, bănuit că a sechestrat o fetiţă de 9 ani şi a ţinut-o în locuinţa sa timp de două zile, a fost audiat sâmbătă, timp de cinci ore, după care poliţiştii au decis să îl reţină, iar duminică va fi prezentat instanţei cu propunere de arestare preventivă.

„Din declaraţiile minorei s-a stabilit faptul că în seara zilei de 27 iulie, în jurul orei 20.30, în timp ce se afla în centrul comunei Scânteieşti, a fost abordată de un bărbat de 42 ani, din aceeaşi localitate, care a condus-o la locuinţa sa, sub pretextul că îi va da haine uscate, în condiţiile în care afară ploua torenţial. Ulterior, bărbatul ar fi reţinut-o pe minoră în locuinţă, împotriva voinţei ei, până la data de 29 iulie, în jurul orei 17.00, când, profitând de faptul că acesta era plecat, a forţat sistemul de închidere al uşii de acces şi a părăsit curtea, prin escaladarea gardului. În urma probatoriului administrat la dosar, bărbatul a fost reţinut pentru 24 de ore, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de lipsire de libertate”, se precizează într-un comunicat al IPJ Galaţi

Tatăl fetei de 9 ani le-a spus anchetatorilor că fiica sa l-a vizitat, joi seara, la ferma unde lucrează, iar el a trimis-o acasă. Vineri, când a venit la domiciliu, bărbatul a aflat de la ceilalţi copii că fata de 9 ani nu s-a întors de la fermă, aşa că omul a anunţat dispariţia la Poliţie, oamenii legii începând o amplă operaţiune de căutare.

După câteva ore în care s-a scotocit tot satul şi împrejurimile, fata a fost găsită, sâmbătă, ea povestindu-le poliţiştilor că a fost ţinută împotriva voinţei ei în casa unui vecin. De asemenea, minora susţine că a fost ameninţată cu un cuţit.

„Ea a fugit de acolo. El a ţinut-o închisă, am înţeles că i-a pus cuţitul la gât. A dat fata mea declaraţii, pe mine m-au chemat să asist. Fata a zis că i-a pus cuţitul la gât. Nu voia să o lase să plece acasă, că nu voia el. A luat-o de pe stradă, din faţa magazinului. Nu ştiu ce a vrut să-i facă. Am apucat să o strâng în braţe, în timp ce ea plângea”, a povestit tatăl fetei, Nicu Constandache, tatăl minorei.

Fetiţa provine dintr-o familie modestă şi are mai mulţi , toţi fiind crescuţi doar de tată.

Anchetatorii continuă investigaţia pentru a afla ce s-a întâmplat în cele două zile în care fata a fost dispărută. Minora a stat de vorbă cu un psiholog şi a fost dusă la Serviciul de Medicină Legală pentru a se stabili dacă a fost supusă şi altor abuzuri.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici