Anchetă la o şcoală din Suceava. Profesoară către elev: "Eşti tănău, tu nu ştii ce-i cu tine şi te urăsc"

O anchetă a început vineri la Colegiul Tehnic Rădăuţi, după ce o profesoară de istorie i-ar fi spus unui elev că e „tănău” şi că îl urăşte. Conducerea şcolii spune că profesoara şi-a cerut deja scuze în faţa elevilor, dar luni ar putea fi sancţionată.

1666 afișări

O profesoară de istorie, care predă Colegiul Tehnic din Rădăuţi, este cercetată disciplinar de conducerea şcolii, după ce ar fi jignit un elev şi i-ar fi spus acestuia că îl urăşte şi nu îl poate suporta.

Ancheta a început vineri, după ce Consiliul Judeţean al Elevilor Suceava a sesizat cazul, cerând măsuri.

„Eşti tănău, tu nu ştii ce-i cu tine şi te urăsc, efectiv. Eu nu urăsc elevii, dar pe tine nu te pot suporta”, îi spune profesoara elevului.

Imediat după ce Consiliul Judeţean al Elevilor Suceava a dat publicităţii înregistrarea, conducerea Inspectoratului Şcolar a cerut directorului şcolii să ia masăuri.

„A apărut din partea Consiliului Judeţean al Elevilor o informare însoţită de o filmare de câteva secunde unde se aude foarte clar vocea unei profesoare care spune că îl urăşte pe un elev şi ea de regulă nu urăşte pe nimeni. Filmarea nu are şi momentele dinainte de a se auzi vocea profesoarei, aşa că nu ştim ce a făcut elevul, dar oricum nu are nicio scuză cadrul didactic pentru ceea ce s-a întâmplat, sunt cuvinte nedemne pentru un cadru didactic”, a declarat pentru MEDIAFAX inspectorul şcolar general al Inspectoratului Şcolar Suceava, Gabriela Mihai.

Aceasta a spus că a primit asigurări din partea directorului Colegiului că a fost deja începută o anchetă, iar profesoara şi-a cerut scuze.

Luni va avea loc o şedinţă a Consiliului de Administraţie, în care se va decide ce măsură se va lua împotriva profesoarei.

„Conducerea şcolii mi-a spus că este un om extrem de dedicat meseriei, că a avut o promovabilitate la bacalaureat de sută la sută şi că foarte mulţi absolvenţi se întorc şi îi mulţumesc pentru ceea ce i-a învăţat. Nu îşi poate explica nici domnul director atitudinea doamnei profesoare. Din păcate avem cu toţii nişte limite. Este regretabil că s-a întâmplat aşa şi mi-aş dori ca nimeni să nu păţească la fel. Mi-ar fi plăcut ca în comunicatul Consiliului Judeţean al Elevilor, în care se discută despre respectul faţă de elevi, să se scrie ceva şi despre respectul faţă de profesori”, a spus Gabriela Mihai.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici