Anchetă la spitalul din Vaslui: o femeie a intrat în comă la 15 minute de la externare, iar după patru zile a murit

Poliţia Vaslui a început o anchetă după ce o femeie a intrat în comă la 15 minute după ce a fost externată din Spitalul Judeţean de Urgenţă Vaslui, iar după patru zile a murit. Medicii au stabilit că nu se impune internarea femeii şi au externat-o, după care aceasta a făcut atac cerebral.

1352 afișări
Imaginea articolului Anchetă la spitalul din Vaslui: o femeie a intrat în comă la 15 minute de la externare, iar după patru zile a murit

Anchetă la spitalul din Vaslui: o femeie a intrat în comă la 15 minute de la externare, iar după patru zile a murit

Elena Iordan a murit miercuri la Spitalul Judeţean de Urgenţă Vaslui, în urma unui atac cerebral, iar familia acesteia a depus o plângere, acuzând medicii de ucidere din culpă.

Familia pacientei care a murit miercuri la Spitalul Judeţean de Urgenţă Vaslui a depus joi o plângere la Poliţie.

”Există o plângere. Spitalul Judeţean a trimis miercuri adresă către Poliţia Municipiului Vaslui, motiv pentru care s-a deschis dosar penal şi se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ucidere din culpă, iar în cursul zilei de joi familia a venit şi a făcut o plângere, prin care sesizează aspectele anunţate de spital. Plângerea va fi conexată la dosarul iniţial întocmit”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Vaslui, Silvia Manta.

Elena Iordan s-a prezentat la spital, sâmbătă dimineaţa, acuzând dureri de cap şi faptul că îi amorţise o parte a corpului. După o serie de analize, medicii de la Urgenţe au stabilit că nu se impune internarea acesteia.

La 15 minute după externare, femeia a suferit un atac cerebral într-o staţie de autobuz din Vaslui.

După patru zile în care a stat în comă la Spitalul Judeţean de Urgenţă Vaslui, medicii au anunţat decesul.

”Ne-am autosesizat, familia deocamdată nu a depus la noi nicio plângere scrisă, dar ne-am autosesizat şi avem în derulare o anchetă administrativă în urma căreia vom vedea cum trebuie să procedăm mai departe. Sâmbătă, femeia nu a fost internată în spital. S-a prezentat în Unitatea de Primiri Urgenţe, unde a fost consultată, evaluată şi de acolo a plecat acasă, nu a fost internată în spital. În aceeaşi zi a venit la spital şi a fost internată”, a declarat managerul SJU Vaslui, Ana Smaranda Rinder.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici