Anchetă la un cămin de vârstnici din Focşani. Angajaţii sunt acuzaţi că fac ceva SCANDALOS

O anchetă se desfăşoară la Căminul pentru Persoane Vârstnice din Focşani, după ce directorul unităţii a acuzat mai mulţi angajaţi că fură din hrana bătrânilor şi are filmări cu care poate proba acest lucru. Salariaţii au fost chemaţi la Poliţie pentru a da explicaţii.

12190 afișări
Imaginea articolului Anchetă la un cămin de vârstnici din Focşani. Angajaţii sunt acuzaţi că fac ceva SCANDALOS

Anchetă la un cămin de vârstnici din Focşani. Angajaţii sunt acuzaţi că fac ceva SCANDALOS

Scandalul a izbucnit la finalul lunii noiembrie, când aproximativ 20 de persoane, infirmiere şi bucătari, au primit citaţie de la Poliţie, în urma unei sesizări făcute chiar de directorul instituţiei.

Acesta susţine că salariaţii, în mod regulat, sustrag cantităţi de alimente din porţiile persoanelor cazate în cămin. Poliţia a început cercetărille şi a deschis un dosar penal pentru furt.

„Poliţia Municipiului Focşani a înregistrată o plângere privind săvârşirea infracţiunii de furt de alimente din incinta Căminului pentru Persoane Vârstnice Focşani. În cauză a fost întocmit dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii prevăzute de articolul 228 aliniat 1 din Codul Penal”, a declarat, pentru MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al IPJ Vrancea, Paula Enache.

Căminul pentru Persoane Vârstnice din oraşul Focşani are circa 30 de angajaţi, între aceştia şi director existând un conflict mai vechi.

Şeful instituţiei, care este şi preot, a fost acuzat că vorbeşte urât cu angajaţii şi că a adus o stare de tensiune în interiorul căminului.

Mult mai grav, în luna august a acestui an, una dintre infirmiere l-a acuzat pe bărbat că i-a cerut să întreţină raporturi sexuale ca răsplată pentru faptul că a fost angajată fără să plătească şpagă. În plus, victima ar fi fost ameninţată, bruscată, trasă de păr şi împiedicată să iasă din cameră. În cele din urmă, femeia a fost lăsată să plece şi a fugit pe stradă, ulterior ea făcând plângere la Poliţie.

Până la ora transmiterii acestei ştiri, nici directorul Căminului, nici angajaţii reclamaţi nu au putut fi contactaţi pentru un punct de vedere.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici