Anchetă ministerială la Dinamo Braşov în urma incidentului de la Plaza

Ministrul Administraţiei şi Internelor, Dan Nica, a anunţat, luni, că a dispus Corpului de control al ministerului să facă o anchetă la clubul Dinamo din Braşov, în urma incidentului de la Mall-ul Plaza din Capitală, în care a fost implicat Eugen Preda, sportiv al clubului şi agent de poliţie.

75 afișări
Imaginea articolului Anchetă ministerială la Dinamo Braşov în urma incidentului de la Plaza

Anchetă ministerială la Dinamo Braşov în urma incidentului de la Plaza (Imagine: Mediafax Foto)

"Persoana respectivă - care figura ca sportiv şi avea şi statut de angajat în cadrul ministerului, nu a funcţionat ca poliţist şi nu trebuiua să funcţioneze ca poliţist, pentru că regulile de funcţionare ca poliţist sunt cu totul altele - a fost demisă", a precizat Nica, la finalul şedinţei BPCC a coaliţiei.

El a adăugat că a dispus Corpului de control al ministrului de Interne să facă o anchetă la nivelul clubului Dinamo Braşov, pentru a vedea cum a fost posibil ca o persoană care nu era cunoscută ca având un comportament ireproşabil să beneficieze de anumite facuilităţi, inclusiv pe linie sportivă.

Nica a precizat că toate persoanele care au o implicare, în sensul încălcării ordinelor interne de funcţionare a MAI, în acest caz, ca urmare a raportului pe care îl va primi de la Corpul de Control, vor fi demise.

Totodată, Nica a ţinut să transmită un mesaj către clanurile de interlopi: "Nu sunteţi în siguranţă, aveţi mare grijă!".

Întrebat cum ar putea fi evitate situaţiile de genul celei de la Mall-ul din Capitală, Nica a precizat că există structuri ale MAI care au pregătite mai multe modificări legislative pe linia ordinii şi siguranţei publice.

"Aceste modificări nu le-am avut în vedere din cauza cazului de la mall-ul Plaza, ci din cauză că, în ultimii ani, în România, Poliţiei Române i s-au luat fosrte multe dintre atribuţiile şi posibilităţile de acţiune", a spus Nica.

În ceea ce priveşte cazul incidentului de la Mall-ul din Capitală, Nica a apreciat că Poliţia şi-a făcut datoria.

"Important este modul în are Poliţia reuşeşte să restabilească ordinea şi să trimită în instanţă pe cei care încalcă legea. Din acest punct de vedere, Poliţia şi-a făcut datoria în cazul de la Mall", a spus Nica.

El a arătat că a dat o serie de dispoziţii cu caracter intern în acest sens, dar pe care, din cauza confidenţialităţii măsurilor interne din MAI, nu le poate face publice.

Patru bărbaţi, între care liderul unui clan interlop, Eugen Preda, au fost reţinuţi de poliţiştii Secţiei 22 din Capitală după ce ar fi provocat un scandal într-un mall bucureştean, a declarat, sâmbătă seară, agenţiei MEDIAFAX, comisarul Christian Ciocan, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Capitalei.

Citeşte şi

Membri ai clanului Preda, acuzaţi de ultraj, după bătaia din mall (Video)

Scandal în Plaza România între clanul Preda şi agenţii de pază

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici