Anchetă penală în cazul fetei instituţionalizate opărite la un centru de îngrijire din Săcele, Braşov

Poliţia Braşov a transmis luni că este deschisă o anchetă în cazul fetei de 19 de ani, care a fost opărită la un centru de servicii din Săcele şi a ajuns la spital.

453 afișări
Imaginea articolului Anchetă penală în cazul fetei instituţionalizate opărite la un centru de îngrijire din Săcele, Braşov

Anchetă penală în cazul fetei instituţionalizate opărite la un centru de îngrijire din Săcele, Braşov

Poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Săcele au fost sesizaţi sâmbătă, în jurul orei 21.00, de către DGASPC Braşov cu privire la faptul că beneficiara unui complex de servicii din localitate, o tânără de 19 ani, a fost internată vineri, 11 august, la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Braşov, prezentând arsuri la nivelul corpului.

„În cauză, poliţiştii au deschis un dosar penal, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală din culpă, cercetările fiind continuare în vederea stabilirii cauzelor şi împrejurărilor producerii incidentului, sub supravegherea unităţii de parchet competente”, transmite Poliţia Braşov.

Ministrul Familiei Natalia Intotero a cerut autorităţilor o anchetă la centrul de plasament după ce tânăra de 19 ani, instituţionalizată, a fost dusă la spital cu arsuri pe corp. Ministrul Familiei Natalia Intotero susţine că a aflat despre acest caz de la un ONG.

„Condamn cu fermitate orice formă de neglijenţă, abuz sau violenţă în cazul copiilor instituţionalizaţi. Este şocant cazul de la Centrul de Plasament pentru Copii cu Nevoi Speciale Brădet. M-am autosezizat la aflarea cazului tinerei de 19 ani instituţionalizate, adusă acum două zile la spital după ce pe corpul ei au fost constatate arsuri grave pe faţă, gât şi spate”, a scris pe Facebook Natalia Intotero.

Ea a povestit, duminică, faptul că a vizitat-o pe tânără la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Braşov, unde a constatat că starea ei de sănătate este grav afectată. Ministrul spune că a fost şi la centrul de la Brădet, alături de prefectul judeţului Braşov, Mihai Cătălin Văsii, unde a avut discuţii atât cu angajaţii, cât şi cu tinerii instituţionalizaţi.

„I-am cerut domnului prefect demararea unei anchete din partea tuturor instituţiilor abilitate. Adevărul trebuie să iasă la iveală şi vinovaţii să plătească! De asemenea, solicit ANPDC, d-nei Elena Tudor, să trimită de urgenţă corpul de control al instituţiei la faţa locului”, mai transmite ministrul Familiei.

Natalia Intotero spune că este indignată că, în România anului 2023, există „atâta lipsă de umanitate faţă de aceşti copii”.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici