Video Anchetatorii au reconstituit uciderea celor două tinere din Braşov

Ultimele momente din viaţă ale Mădălinei Motruna, în vârstă de18 ani, şi ale Vasilicăi Mihai, de 22 de ani, au fost reconstituite de procurori, joi, în prezenţa lui Ionuţ George Nicolae, care a indicat locurile unde şi-a ucis victimele, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse judiciare.

67 afișări

Procurorii Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din Parchetul instanţei supreme au reconstituit dublul asasinat comis de Nicolae, acesta indicând şi apartamentul Mădălinei Motruna, unde fusese. La reconstituire au participat avocatului lui Nicolae şi martori, au precizat sursele citate

Ancheta în cazul lui Ionuţ George Nicolae, acuzat de uciderea celor două tinere din Braşov, a fost preluată de Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, în urma unor incidente procedurale.

O primă expertiză psihiatrică în ceea ce priveşte discernământul lui Ionuţ George Nicolae (26 de ani) a relevat faptul că acesta a ştiut ce face.

Săptămâna trecută, Tribunalul Capitalei i-a prelungit mandatul de arestare preventivă a lui Nicolae.

În acest caz, iniţial, Tribunalul Bacău a emis un mandat de arestare preventivă pe 29 de zile pe numele lui Nicolae, pentru uciderea celor două tinere ale căror cadavre au fost descoperite, într-o casă din zona centrală a municipiului Bacău. În urma investigaţiilor, procurorii au stabilit că cele două tinere erau Vasilica Mihai (22 de ani) şi, respectiv, Mădălina Ortansa Motruna (18 ani), fata primului adjunct al şefului Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Braşov, maior Gabriel Motruna.

Ancheta în acest dosar a fost făcută de procurorii din Bacău, locul în care au fost găsite cadavrele celor două fete, ulterior cercetările au fost preluate de anchetatorii braşoveni, având în vedere că tinerele au fost ucise în Poiana Braşov.

"În urma unor incidente procedurale, Secţia de Urmărire Penală şi Criminalistică din Parchetul Înaltei Curţi a preluat cazul", au spus surse judiciare.

Potrivit Parchetului, bărbatul este acuzat că în anul 2007 le-a ucis pe cele două tinere şi a închiriat în Bacău o casă unde a ascuns cadavrele.

"În ultima perioadă, bărbatul nu a plătit chiria, iar proprietarii au vrut să-l evacueze. Când au venit să facă curat în casă, au găsit un sac cu obiecte ale tânărului, pline de sânge, precum şi saci de plastic, murdari de sânge. Ulterior, proprietarii au găsit, în magazie, două colete care emanau miros de cadavru, motiv pentru care au anunţat Poliţia", precizau anchetatorii băcăuani.

Tânărul acuzat că le-a ucis pe cele două fete din Braşov şi-a recunoscut fapta şi a relatat cu lux de amănunte, judecătorilor Tribunalului Bacău, cum a comis crimele. El a relatat şi cum, atunci când erau în agonie, i s-a făcut milă de ele şi a încercat să le aline suferinţa, iar când le-a îngropat a spus o rugăciune.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici