Anchete în Capitală, după ce un poliţist local a refuzat să fie legitimat de un agent de la rutieră / Sindicat: Dovada existenţei influenţei politice

Sunt anchete în Capitală, după apariţia unor imagini în spaţiul public, care surprind un scandal între un poliţist local şi unul de la Brigada Rutieră. Totodată, preşedintele Sindicatului Poliţiştilor Europeni EUROPOL, Cosmin Andreica, a declarat că este o dovadă a faptului că la nivelul acestor structuri de poliţie locală există influenţă politică foarte mare.

5689 afișări
Imaginea articolului Anchete în Capitală, după ce un poliţist local a refuzat să fie legitimat de un agent de la rutieră / Sindicat: Dovada existenţei influenţei politice

Anchete în Capitală, după ce un poliţist local a refuzat să fie legitimat de un poliţist de la rutieră

Brigada Rutieră a transmis, sâmbătă, că atât poliţistul local, cât şi cel rutier se aflau în timpul serviciului şi aveau atribuţii în domeniul siguranţei rutiere.

„Atât poliţistul rutier, cât şi poliţistul local se aflau în exercitarea atribuţiilor de serviciu în domeniul siguranţei rutiere. Se efectuează verificări cu privire la discuţia dintre poliţistul din cadrul Brigăzii Rutiere şi cel al Poliţiei Locale, pentru a se stabili contextul acestuia şi motivele care l-au declanşat”, arată poliţiştii de la Brigada Rutieră, într-un comunicat de presă.

Sursa citată precizează că niciun responsabil din managementul Brigăzii nu a antamat vreo intervenţie cu privire la activitatea poliţistului din cadrul Brigăzii Rutiere.

Reacţia Brigăzii Rutiere a apărut după ce în spaţiul public a apărut o filmare în care un poliţist de la Brigada Rutieră îi cere unui agent de la Poliţia Locală să se legitimeze, iar acesta a refuzat, între cei doi izbucnind un scandal, pe stradă.

Sindicat, despre scandalul dintre poliţiştii din Capitală: Dovada existenţei influenţei politice

Cosmin Andreica, a declarat, sâmbătă, pentru MEDIAFAX, în contextul scandalului în care un poliţist local a refuzat să se legitimeze în faţa poliţistilor de la Brigada Rutieră din Capitală şi apelează la ajutorul şefilor pentru a scăpa, că acesta are o „atitudinea sfidătoare” atât la adresa poliţistului rutier, cât şi a cetăţenilor, prin remarca sa, respectiv aceea că el nu e „un simplu cetăţean de pe stradă”.

„După ce am văzut şi noi imaginile, evident criticăm şi noi comportamentul total deplasat al poliţistului local care nu numai că are o atitudine sfidătoare la adresa poliţistului rutier, ci inclusiv la adresa simplilor cetăţeni, pentru că la un moment dat, în timpul înregistrării video, el spune că nu e un simplu cetăţean de pe stradă, în condiţiile în care acel cetăţean de pe stradă, prin taxe şi impozite, îi plăteşte lui, acestui poliţist local, de fapt, gardian public, salariul”, spune Andreica.

Preşedintele Sindicatului Poliţiştilor Europeni EUROPOL precizează şi că faptul că poliţistul local nu s-a legitimat şi că a invocat influenţa şefilor, reprezintă „încă o dovadă că la nivelul acestor primării şi structuri de poliţie locală, care de fapt, sunt nişte structuri ce copiază sau încearcă să copieze cât mai mult Poliţia Română, există o influenţă politică foarte mare, iar pentru faptul că a invocat fără scrupule aceste intervenţii denotă, „evident, influenţa politică pe care la rândul lor o au şefii lui şi asupra şefilor din Brigada Rutieră”.

Andreica a menţionat faptul că la nivelul sindicatului această situaţie se află în documentare la acest moment.

„Din păcate (...) am înteles că la un moment dat în timpul acestei interacţiuni cu poliţistul local, poliţistul rutier a fost chemat prin staţie de către unul din şefii Brigăzii Rutiere la sediu, tocmai pentru a nu avea posibilitatea să aplice pe loc o sancţiune contravenţională referitoare la refuzul de legitimare al poliţistului local. De aici, sigur, avem şi noi nişte îndoieli cu privire la existenţa unor discuţii dintre oamenii politici din Primăria Sectorului 1 şi conducerea Brigăzii Rutiere sau a Poliţiei Capitalei”, informează Andreica.

El a precizat că urmează să vadă în urma documentării, în detaliu, ce s-a întâmplat acolo, însă că această atitudine sfidătoare „nu are ce căuta, mai ales pentru o persoană care îşi îndeplineşte atribuţiile de serviciu tocmai în beneficiul cetăţenilor sau cel puţin aşa ar trebui”.

În ceea ce priveşte sancţionarea sau posibila soluţionare a acestei ieşiri, Andreica a menţionat faptul că vorbim de două aspecte distincte care trebuie avute în vedere.

„Unul îl reprezintă fapta contravenţională a poliţistului local, unde nu mai există niciun fel de dubiu şi colegul de la Brigada Rutieră clar va întocmi un proces verbal de constatare a contravenţiei săvârşite de către acesta, însă în al doilea rând trebuie clarificat foarte în detaliu care a fost interacţiunea şi influenţele dintre reprezentanţii Primăriei Sectorului 1 şi reprezentanţii Poliţiei Capitalei, pentru că aici până la urmă vorbim despre o interacţiune, să-i spun, nesănătoasă, să nu o denumesc altfel” , a conchis Andreica.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici