Andreea Mihaela Bîrlea este fiica poetului Adrian Păunescu, a decis instanţa

Andreea Mihaela Bîrlea este fiica poetului Adrian Păunescu, Judecătoria sectorului 1 Bucureşti admiţând, miercuri, cererea privind stabilirea paternităţii şi dispunând să se facă toate menţiunile în documentele oficiale.

1371 afișări
Imaginea articolului Andreea Mihaela Bîrlea este fiica poetului Adrian Păunescu, a decis instanţa

Adrian Păunescu (Imagine: Liviu Chirica/Mediafax Foto)

Decizia judecătoriei poate fi atacată cu apel la Tribunalul Bucureşti.

Judecătoria sectorului 1 Bucureşti a încheiat, în urmă cu o săptămână, dezbaterile în procesul de stabilire a paternităţii, deschis de Andreea Mihaela Bîrlea care afirmă că poetul Adrian Păunescu este tatăl ei biologic, ea având o decizie privind tagadă paternităţii lui Nicolae Bîrlea, tatăl din actul de naştere.

În paralel cu procesul de la Judecătoria sectorului 1, la Judecătoria sectorului 3 Bucureşti Andreea Bîrlea a depus o contestaţie prin care a negarea paternităţii tatălui din certificatul de naştere.

În 20 iunie 2012, Judecătoria sectorului 3 Bucureşti a decis: "Constată ca defunctul Bîrlea Nicolae nu este tatăl biologic al reclamantei. Dispune efectuarea cuvenitelor menţiuni în actul de naştere al reclamantei, în sensul radierii numelui şi prenumelui defunctului Bîrlea Nicolae de la rubrica «tată». Dispune eliberarea unui nou certificat de naştere reclamantei". Decizia poate fi contestată cu apel la Tribunalul Capitalei, însă nu s-a înregistrat o astfel de acţiune.

Andreea Mihaela Bîrlea, care este grefier la Tribunalului Bucureşti, susţine că mama ei, Rodica Gabriela Bîrlea, şi Adrian Păunescu erau fiecare căsătoriţi la momentul la care au avut legătura amoroasă.

Femeia a cerut ca instanţa să dispună "tăgada paternităţii defunctului Nicolae Bîrlea ce apare ca fiindu-i tată în certificatul de naştere" şi "stabilirea paternităţii faţă de ea a defunctului Adrian Păunescu, decedat în 5 noiembrie 2010". În acest sens, tânăra pe baza unui test ADN că cel trecut în actul de identitate nu îi este tată.

"Situaţia a fost păstrată într-o oarecare ambiguitate datorită poziţiei sociale a tatălui meu biologic. Acesta a decedat în 5 noiembrie, lăsând ca moştenitori pe Ana Maria, Ioana (decadată în noiembrie anul trecut-n.r.) şi Andrei Păunescu, precum şi pe Carmen Păunescu", se mai arată în acţiunea depusă la instanţă.

Poetul Adrian Păunescu a încetat din viaţă în 5 noiembrie 2010, la Spitalul de Urgenţă Floreasca din Capitală.

Prima soţie a poetului, Constanţa Buzea, scria că Adrian Păunescu ar fi avut două fete gemene dintr-o relaţie cu o altă femeie, fete pe care nu le-a recunoscut niciodată. "Câteva luni după naşterea Ioanei (prima fiică a cuplului Adrian Păunescu - Constanţa Buzea, n.r.), stând noi de vorbă, încercam să-l asigur că următorul nostru prunc o să fie băiatul pe care şi-l doreşte. Dar îi scapă o remarcă aiuritoare, că lui i se vor naşte numai fete. Cum aşa?! Şi, fără să-i pese de efect, mi se spovedeşte cu orgoliu că este tată şi la altă casă. Că o nebună îndrăgostită de el, femeie măritată, i-ar fi născut gemene", a scris Constanţa Buzea.

"Îmi deschide o blondă nisipie care mă pilotează în tăcere către un pătuţ dublu cu grilaj, în care copilele îşi zbăteau bucuroase mânuţele şi genunchii, între păpuşi şi sumedenie de jucării într-un aranjament ostentativ. Este mai scundă decât mine, transpiră cuprinsă de un tremur abia perceptibil. Nu spune mare lucru, instruită probabil de el la telefon. Fetele - copii identice ale Ioanei mele. Eu năşteam în iunie. Adrian reuşise performanţa de a trăi liniştit, pendulând fără istov între două femei însărcinate, una mai naivă decât alta, nevasta şi amanta, alăptându-i pruncii dolofani", mai scrie Constanţa Buzea.

Pe de altă parte, Adrian Păunescu a confirmat, într-un interviu publicat de revista Tango în 2009, existenţa unui copil din flori, a cărui situaţie legală nu a elucidat-o, însă, niciodată. "N-am elucidat-o pentru că fiinţa despre care e vorba a încercat un şantaj pe care nu-l suport, poate să vină şi de la puterile atomice. Şi anume, a încercat să intre şi ea la pachet, în eventuala recuperare a acelui copil. Aşa s-au întrerupt discuţiile", spunea Păunescu atunci

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici