Alegeri locale | 1.900 kilometri până la secţia de votare. Andreea şi Mircea au mers cu maşina de la Paris la Zalău ca să voteze

  • Duminică, românii au ocazia să îşi exprime părerea cu privire la conducerea locală prin vot
  • Deşi prezenţa la urne până la acest moment este scăzută, asta nu înseamnă că nu există şi exemple pozitive
  • Andreea şi Mircea sunt un cuplu care demonstrează că dorinţa de a vota nu are legătură cu vârsta sau cu distanţa
  • Tinerii au parcurs 1.900 de kilometri, de la Paris până în Zalăul natal, pentru alegerile locale
816 afișări
Imaginea articolului Alegeri locale | 1.900 kilometri până la secţia de votare. Andreea şi Mircea au mers cu maşina de la Paris la Zalău ca să voteze

Există români care s-au pregătit temeinic pentru alegerile locale de duminică, iar Andreea şi Mircea se numără printre ei. Dacă pentru cei mai mulţi mersul la vot înseamnă o scurtă plimbare până la secţie, cu buletinul şi nelipsita mască de protecţie, cuplul de tineri a planificat o întreagă călătorie cu maşina, de la Paris la Zalău, pentru a-şi exercita dreptul constituţional.

„Am venit special ca să votăm. Am venit din Franţa, de la Paris. Am sosit vineri seara. Acum, dimineaţa, o să votăm şi ne întoarcem înapoi, tot cu maşina, pentru că nu erau zboruri ca să ajungem mâine dimineaţă la muncă”, povesteşte Andreea.

Ea adaugă că nu sunt singurii români din diaspora dispuşi să parcurgă distanţe mari, unii călătorind chiar mai mulţi kilometri. Este încrezătoare că votul lor poate schimba ceva în ţară.

Cei doi locuiesc în Franţa, unde votul este tratat cu multă seriozitate. „Există o implicare şi există un procentaj destul de important al oamenilor care ies la vot, raportat la ce se întâmplă în România”, spune Andreea. „Pentru alegerile locale, oamenii sunt mult mai activi.”

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici