Andronescu face apel la profesori să se prezinte la bacalaureat

Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, face apel la profesori să se prezinte la examenul de bacalaureat, care începe luni, chiar dacă sumele alocate în acest an sunt mai mici decât cele din 2008, arătând că este un an dificil din punct de vedere financiar.

18 afișări
Imaginea articolului Andronescu face apel la profesori să se prezinte la bacalaureat

Andronescu face apel la profesori să se prezinte la bacalaureat

Demnitarul s-a întâlnit, joi seară, cu sindicatele din educaţie, după ce acestea au avut o altă rundă de întâlniri, la prânz, cu secretari de stat din Ministerul Educaţiei. Sindicaliştii au plecat nemulţumiţi de la întâlnirea cu secretarii de stat, întrucât sumele alocate pentru bacalaureat, aşa cum au fost prezentate, erau în unele cazuri jumătate din cele pe care le-au primit în 2008.

După aproape două ore de discuţii cu ministrul Ecaterina Andronescu, sindicaliştii au plecat la fel de nemulţumiţi ca după prima întâlnire, întrucât, potrivit acestora, demnitarul nu a făcut altceva decât să le prezinte acelaşi ordin, cu aceleaşi valori ale indemnizaţiilor pe care l-au respins la prima discuţie.

Sindicatele au spus că lasă la latitudinea profesorilor să hotărască dacă vor sau nu să meargă la examenul de bacalaureat, ştiind că banii pe care îi vor primi sunt la jumătate faţă de anul trecut.

Ministrul Educaţiei crede că profesorii vor merge la examenul de bacalaureat care începe luni şi că vor trata cu înţelegere situaţia economică în care se află România, întrucât dacă ar fi fost bani, ar fi primit mai mult.

"Nu cred că profesorii vor boicota examenul de bacalaureat. Cred că profesorii vor trata cu înţelegere această situaţie. Dascălii ştiu că dacă ar fi fost bani, ar fi primit mai mult", a declarat Ecaterina Andronescu, după întâlnirea cu sindicatele din învăţământ pentru discutarea ordinului privind indemnizaţiile de la examenul de bacalaureat.

Ministrul a spus, la finalul discuţiilor cu federaţiile din educaţie, că pentru bacalaureatul din 2009 sunt alocate 33 de milioane de lei, aproape opt milioane de euro, "ceea ce nu este chiar foarte puţin".

"Fac apel la profesori să înţeleagă că suntem într-un moment financiar dificil, că avem resurse limitat şi să se prezinte la examenul de bacalaureat", a mai spus ministrul Andronescu.

Secretarul general al Federaţiei Educaţiei Naţionale (FEN), Constantin Ciosu, a declara, joi, după întâlnirea cu secretarii de stat din MECI, că dacă nu se va găsi o soluţie între oferta ministerului şi cererea sindicatelor, profesorii nu se vor prezenta la examenul de bacalaureat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici