Andronescu: Resping ideea că am peticit o legislaţie şi că am făcut o lege suprareglementată

Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, a declarat, marţi, în cadrul dezbaterii privind pachetul de legi pentru reforma educaţiei, că respinge ideea potrivit căreia a peticit o legislaţie prin Codul elaborat de minister şi ideea că a făcut o lege suprareglementată.

16 afișări
Imaginea articolului Andronescu: Resping ideea că am peticit o legislaţie şi că am făcut o lege suprareglementată

Andronescu: Resping ideea că am peticit o legislaţie şi că am făcut o lege suprareglementată (Montaj foto)

"Ideea că am peticit o legislaţie o resping. Ideea că este o lege suprareglementată, de asemenea o resping şi o resping pornind de la faptul că, atunci când lăsăm prea multe lucruri la îndemâna Regulamentelor şi metodologiei, acestea s-au dovedit că determină în sistem prea multe schimbări şi pierd şi din predictibilitate şi din stabilitate", a spus ministrul Educaţiei.

Ecaterina Andronescu şi-a început discursul cu rugămintea de a nu avea, în cadrul dezbaterii, o abordare politicianistă faţă de educaţie.

"Educaţia este pentru 20% din populaţia României şi eu cred că nu trebuie să fie folosită în niciun fel şi de niciun actor politic de pe scena pe care astăzi trăim cu toţii", a spus ministrul.

Andronescu a arătat că a aplaudat Pactul pentru Educaţie şi semnarea lui de către toate partidele politice, dar îi pare rău că la dezbatere, primul dintre dezideratele acestui pact nu a fost menţionat, şi anume finanţarea de 6% din PIB pentru acest domeniu.

"Educaţia, dacă beneficiază de o finanţare corespunzătoare, are şansa să evolueze în performanţă şi, de ce nu, mai multe universităţi să ajungă în topul universităţilor din lume", a mai spus Andronescu.

Ministrul a spus că situaţia din educaţie nu este foarte fericită, iar legislaţia dezbătută în acest moment în Parlament încearcă să reaşeze sistemul de învăţământ pe o bază care să îi dea stabilitate, predictibilitate şi acele măsuri de reformă care să îi permită modernizarea.

"Nu cred că ambiţia unuia sau altuia trebuie să fie aşezate înaintea celor mai potrivite soluţii", a mai spus Andronescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici