Andronescu: Voi avea discuţii cu fiecare grup parlamentar pe tema Codului Educaţiei

Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, a afirmat, luni, la Ploieşti, că va avea discuţii cu fiecare grup parlamentar pe tema Codului Educaţiei, Andronescu spunând că nu exclude ca această lege să fie votată în unanimitate de către Legislativ.

14 afișări
Imaginea articolului Andronescu: Voi avea discuţii cu fiecare grup parlamentar pe tema Codului Educaţiei

Andronescu: Voi avea discuţii cu fiecare grup parlamentar pe tema Codului Educaţiei (Imagine: Mediafax Foto)

Prezentă, luni, la Ploieşti, unde a participat la o dezbatere la sediul Inspectoratului Şcolar Judeţean pe tema Codului Educaţiei, ministrul de resort Ecaterina Andronescu a afirmat că va avea discuţii cu fiecare grup parlamentar pe marginea acestui proiect de lege.

"În următoarea perioadă, vom avea discuţii cu toate grupurile parlamentare pe Codul Educaţiei, pentru că aşa este firesc. Este o lege care, dacă vrem să dea stabilitate sistemului, ea trebuie să fie acceptată de toate grupurile parlamentare, nu să fie schimbată după un an sau mai puţin de un an", a afirmat Andronescu, adăugând că este "deschisă spre dialog cu orice grup parlamentar" şi că acesta este, de altfel, "obligaţia" sa.

Ministrul Educaţiei a invocat "o experienţă precedentă" care o "încurajează în această direcţie", ea amintind că în anul 2003, când învăţământul a devenit obligatoriu de la opt la zece clase prin lege, actul normativ în acest sens a fost votat în unanimitate după discuţiile dintre ministru şi grupurile parlamentare.

Întrebată dacă crede că s-ar putea repeta şi în privinţa acestui Cod al Educaţiei ceea ce s-a întâmplat în 2003, Andronescu a spus: "Disponibilitatea noastră de a dialoga şi de a explica fiecare dintre articolele din Cod mi se pare că ar putea să ne aducă într-o asemenea situaţie".

Ecaterina Andronescu a mai spus că s-a "străduit" şi se va strădui în continuare să evite "trimiterea Codului (Codul Educaţiei - n.r.) înspre politic", spunând că acesta "este o lege care trebuie să răspundă tehnic gestionării sistemului de învăţământ".

"De aceea dezavuez implicarea politică în ceea ce priveşte conţinutul Codului", a spus ministrul Educaţiei.

Întrebată dacă este pregătită să prezinte primului-ministru Codul Educaţiei, Andronescu a spus că acest cod este gata, iar după discuţiile şi dezbaterile publice care au avut loc se pot face câteva modificări, dar nu esenţiale.

"După discuţiile şi dezbaterile publice care au avut loc va mai fi probabil o variantă trimisă, varianta completată, dar nu esenţial modificată, în data de 26 august şi mai este termen încă până pe 2 septembrie", a spus Andronescu.

Referindu-se la discuţiile purtate cu reprezentanţii comisiei prezidenţiale conduse de Mircea Miclea, ministrul Educaţiei a afirmat: "Discuţia cu reprezentanţii comisiei prezidenţiale a fost mai degrabă o discuţie explicativă, în sensul în care foarte multe din lucrurile pe care noi le-am scris aici le-am explicat şi în felul acesta diferenţele s-au atenuat".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici