Angajament de 1,7 miliarde de lire sterline pentru criza globală a refugiaţilor

Agenţia Naţiunilor Unite (ONU) pentru refugiaţi a declarat vineri că participanţii la un forum au promis peste 2,2 miliarde de dolari (1,7 miliarde de lire sterline) pentru criza globală a refugiaţilor, potrivit Sky News.

124 afișări
Imaginea articolului Angajament de 1,7 miliarde de lire sterline pentru criza globală a refugiaţilor

Angajament de 1,7 miliarde de lire sterline pentru criza globală a refugiaţilor

Organizaţia Naţiunilor Unite a declarat că această iniţiativă va contribui la „oprirea valului de suferinţă” pentru milioanele de persoane strămutate în întreaga lume, inclusiv în Gaza.

Anunţul a fost făcut în cadrul unui eveniment de trei zile la Geneva, Elveţia, în contextul în care numărul persoanelor strămutate şi al refugiaţilor a depăşit cifra record de 114 milioane de persoane din cauza conflictelor, a sărăciei şi a schimbărilor climatice.

„Acest forum contribuie la oprirea valului de suferinţă”, a declarat Antonio Guterres, secretarul general al ONU.

„Promisiunile îmi dau speranţa că putem crea un consens global pentru a aborda odată pentru totdeauna marile provocări ale timpului nostru care alimentează criza refugiaţilor”.

Începând cu data de 7 octombrie, până la 1,9 milioane de persoane au fost strămutate în întreaga Fâşie Gaza, unele de mai multe ori.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
onu,
refugiati,
ajutor

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici