Angajat al IML Craiova, reţinut după ce a fost prins în flagrant luând mită 500 de euro

Un angajat al Institutului de Medicină Legală (IML) Craiova, asistent medical, a fost reţinut, vineri seară, după ce a fost prins în flagrant delict în timp ce primea mită 500 de euro pentru un certificat medical cu un număr mai mare de zile de îngrijiri medicale decât era necesar.

348 afișări
Imaginea articolului Angajat al IML Craiova, reţinut după ce a fost prins în flagrant luând mită 500 de euro

Angajat al IML Craiova, reţinut după ce a fost prins în flagrant luând mită 500 de euro (Imagine: Mediafax Foto)

Potrivit anchetatorilor, Cristian Preda, asistent medical în cadrul IML Craiova, a solicitat 500 de euro pentru a "fabrica" un certificat medical. Astfel, el promisese unei persoane că va interveni pe lângă cadrele medicale de la institut că îi va obţine un număr mai mare de zile îngrijiri medicale decât ar fi fost cazul arătând astfel că vătămările pe care le suferise erau mai grave decât în realitate, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Preda a fost reţinut în urma unui flagrant de către ofiţerii Serviciului Judeţean Dolj al Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA), sub coordonarea unui procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, în timp ce primea mită 500 de euro.

De asemenea, a fost reţinută şi o altă persoană, Jana Păun., care îi găsea asistentului medical clienţii, susţin anchetatorii.

Pe numele celor doi a fost emisă de către procuror ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore, aceştia urmând să fie prezentaţi Tribunalului Dolj cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile, pentru trafic de influenţă.

Până la ora transmiterii acestei ştiri, conducerea Institutului de Medină Legală Craiova nu a putut fi contactată pentru a oferi un punct de vedere în acest caz.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici