Angajat al unei primării, prins în flagrant când lua mită pentru a concesiona două morminte

Un angajat al Primăriei Călăraşi a fost prins în flagrant luând mită suma de 2.000 de euro, pentru a concesiona două locuri de veci, potrivit reprezentanţilor Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA). Funcţionarul este cercetat în stare de libertate.

745 afișări
Imaginea articolului Angajat al unei primării, prins în flagrant când lua mită pentru a concesiona două morminte

Un angajat al unei primării, prins în flagrant când lua mită pentru a concesiona două morminte

„ Ofiţerii de poliţie judiciară ai Direcţiei Generale Anticorupţie (D.G.A.) -Serviciul Judeţean Anticorupţie (S.J.A.) Călăraşi, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Călăraşi, au realizat, în cursul zilei de vineri, 9 februarie, acţiunea de prindere în flagrant a unui angajat cu funcţie de conducere din cadrul primăriei, în timp ce primea cu titlu de mită suma de 2.000 euro de la o persoană, pentru îndeplinirea atribuţiilor de serviciu”, se arată într-un comunicat DGA.

Potrivit procurorilor, în data de 7 februarie 2018, un bărbat în vârstă de 50 ani, din municipiul Călăraşi a sesizat S.J.A. Călăraşi cu privire la faptul că funcţionarul în cauză i-a pretins suma de 2.000 euro în scopul concesionării a două locuri de veci.

„Denunţul a fost înaintat de îndată şi înregistrat la Parchetul de pe lângă Tribunalul Călăraşi, în baza acestuia, echipa operativă alcătuită din ofiţeri D.G.A. şi procurorul de caz realizând prinderea în flagrant a funcţionarului, după ce a primit, cu titlu de mită, suma menţionată”, se arată în comunicatul DGA.

Procurorul de caz a dispus, în primă instanţă, reţinerea inculpatului pentru cercetări sub aspectul comiterii infracţiunii de luare de mită, iar în cursul serii (n.r. – vineri) a fost prezentat instanţei cu propunere de arestare preventivă, fiind dispusă cercetarea în stare de libertate.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici